Scandic Grand Central Helsinki -hotellin ravintolan ruokailijoiden tekemän pöytävarauksen aika ilmenee pöydässä näin.

Kun VR:n pääkonttori muutti Pasilaan ja rautatieaseman kivilinnan ilmoitettiin muuttuvan hotelliksi, ensimmäinen reaktio oli ”aha”. Taas joku hotelli. Mutta Scandic yllätti.

Scandic Grand Central Helsinki -hotellin toteutus ansaitsee peukutuksen. Klassisen 1900-luvun rautatiehallituksen päämajan historiaa on kunnioitettu. Esimerkiksi toisen kerroksen kokoustilat on hotellin mukaan säilytetty alkuperäisessä muodossaan. Niitä on kuitenkin maustettu modernilla tekniikalla ja sisustuselementeillä kuten tapeteilla ja valaisimilla. Hotelliin on jätetty paljon vanhaa kuten loungessa oleva kassakaappi. Tila toimi aiemmin yhtiön palkkakonttorina.

Hotellikierroksella ilmenee, että VR:n pääkonttori oli aikoinaan kuin valtio valtion sisällä. Siellä työskenteli päätirehtöörin (tämä oli oikeasti pampun nimike) lisäksi muun muassa kielenkääntäjä, notaari, ylilääkäri ja toimistotirehtööri.

Kokoontumisrajoitusten purkamisen jälkeen Scandic Grand Central Helsingin neuvottelutiloissa käy puheensorina.
Hotellihuoneita on monenlaisia, eritasoisia ja -kokoisia. Junior suitessa on paitsi avaruutta, myös yksityiskohtia.
Hotellihuoneiden ovissa on ovisilmät.

Scandic Grand Central Helsinki tarjoaa tällä hetkellä tyylikästä päänsijaa kaupungin ytimessä paikallisasukkaille ja kotimaan matkailijoille. Ulkomaalaiset löytävät paikan, kun viruspandemia on kukistettu.

Monien Instagram-ystävällisten yksityiskohtien lisäksi Scandic Grand Central Helsinki tarjoaa nykyrakentamisesta karsitun ylellisyyden: kylpyammeen. Lämpimässä vedessä killuminen on jo itsessään syy testata uutta majoituspaikkaa. Myös hotellin pyyhkeet ansaitsevat kunniamaininnan.

Kirjoittaja painii hotellityynyjen kanssa.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: