Rutiinit, johdonmukaisuus ja tavarat omilla paikoillaan luovat harmoniaa ja säästävät hermoja.

Koriste-esineet, lehtiöt, huumorimukit, valokuvakehykset ja nuppineulalla särmiin kiinnitetyt postikortit (muistatko vielä?) tekevät työpisteestä vähemmän toimistomaisen. Oman, henkilökohtaisen pikkusopen. Dolly Partonin 9 to 5 -konttorielämään olemme jo jättäneet hyvästit, mutta etätyö ei ole tae ensiluokkaisesta työn jäljestä. Omalla työpöydällä on merkitystä.

Yritysmarkkinoinnin sometusta, sähköposteja ja juoksevia asioita voi hoitaa etänä, mutta nuppityötä tekevät ja luovat suunnittelijat tarvitsevat tehtävään soveltuvan vakiopaikan. Se voi sijaita kotona, saaressa, mökillä tai Espanjan asunnolla. Tärkeää on oma työpöytä ja joku kaunis esine kuten paperipaino.

Tila ympärillä on luksusta kaikkialla.

Maailman keskipiste

Maailman tunnetuin työhuone on ovaalihuone Valkoisessa talossa Yhdysvalloissa. Nykyisen maailman johtavan talous- ja sotilasmahdin (Kiina tosin kiilaamassa ohi) presidentin työhuone on osa historiaa. Saman pöydän äärellä on tehty paljon tärkeitä päätöksiä, allekirjoitettu asiakirjoja ja ikuistettu ihmispotretteja. Ovaalihuoneen kirjoituspöydällä ja ympäri huonetta on tilaan kuuluvia historiallisia esineitä. Ne viestittivät myös viran tärkeyttä ja perinteitä.

Nykyiset avokonttorit, joissa kaikille ei ole edes varattu omaa henkilökohtaista työtasoa, aiheuttavat ihmisissä levottomuutta ja stressiä. Työaikaa tärvääntyy paikan etsimiseen ja aloille asettumiseen.

Leveä työpöytä, jossa on tilaa levittää tavaroita ympärilleen, on oma valtakunta. Sen äärellä tietää, että on työaika menossa. Oman pöytämestarin äärellä voi ja pitää pohtia asioita, suunnitella tulevaa ja tehdä päätöksiä, jotka koskettavat myös toisia ihmisiä. Vastuullisessa tehtävässä ei voi säntäillä ympäriinsä. Kun tekee rankkaa työtä, mukava pöytä saa sen tuntumaan helpommalta.

Kirjoittaja tykkää työpöydän vetolaatikoista.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: