Yrityksissä viherkasvi on kuin äänetön yhtiömies, mutta tyytyy vähään: lisää vain vettä.

Nuoret eivät ehkä enää edes halua tehdä töitä bisneksen parissa perinteisessä toimistossa. Tehtäviä voidaankin suorittaa päätelaitteen parissa nojatuolissa, kahvilassa (ainakin vielä jonkin aikaa sitten), laiturinnokassa, ties missä. Tarkkuutta edellyttävä nuppityö on eri asia. Myöskään pankkien toimihenkilöt eivät voi olla etänä tietoturvasyistä.

Oli paikka tai tehtävä mikä tahansa, tutkimukset osoittavat, että aivot rentoutuvat kasveja katselemalla. Sairaalassa vuodeosastollakin olevat ihmiset parantuvat nopeammin, kun he näkevät ikkunasta puun. Työpisteen läheisyydessä olevilla kasveilla on merkitystä.

Avaintyöntekijä puhdistaa myös ilmaa

Monet toimistot ovat tyhjentyneet terveyskriisin aikana. Siellä olleet viherkasvit ovat saattaneet nuukahtaa tai kuolla. Osa niistä on ottanut ilmatilaherruuden ja villiintynyt rehottamaan liiallisen kastelun puutteesta. Viherkasveilla on paikoin myös tunnearvoa. Sellainen on voitu pelastaa roskalavalta ja saatu hoivaamalla virkoamaan, joku kasvi lahja ja sillä on bisneksessä myös symbolista arvoa kuten rahapuulla. Kasvikin voi olla konttorissa pitkäaikainen kaveri, jonka äärellä on paiskittu hommia vuosikausia.

Viherkasvi on avaintyöntekijä. Se puhdistaa myös ilmaa. Ja on korvike etätöihin passitetuille työkavereille: sille voi jutella luottamuksella. Missä työskenteletkin juuri nyt, laita viherkasvi ostoslistallesi. Sijoituksen arvo ei ole ongelma: edullinen anopinkieli ei kuole edes pienellä tappamisella.

Kirjoittaja juottaa kasvit hengiltä.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: