Lufthansan lentokonetta lastataan Frankfurtin lentokentällä marraskuussa 2020.

Maskit kasvoilla, desifiointiaineiden tuoksu nenässä ja ymmärrys sitä miten paljon covid-19 on aiheuttanut murheita ihmisille ja yrityksille, latistavat lentomatkustamista. Lentämistä katsotaan nyt uusin silmin kuten tällä palstalla on jo aiemmin todettu.
Finnair ei ole sama yhtiö kuin vuoden alussa. Sen kilpailijat ovat vastaavassa tilanteessa. Maailmanlaajuiseen syöksykierteeseen ajautunutta toimialaa on aina johdettu numeroilla, mutta nyt leikkureiden vaikutus näkyy ja tuntuu Finnairin palvelutasossa. Yhtiö antaa kilpailijoilleen etumatkaa palvelun kustannuksella.

Tehokasta ja huomaamatonta palvelua

Lufthansan Helsinki-Frankfurt-lennolla juomat sisältyvät lentolipun hintaan kuten yhtiön muillakin reiteillä.
Lufthansan koneen noustua ilmaan alle 10 minuutin kuluttua matkustajilla on suklaat ja juomat nokan alla.

Kun Lufthansan lentokoneen renkaat ovat irronneet kiitotiestä, alle 30 minuutin päästä koneen kaikki matkustajat ovat saaneet haluamansa juoman. Ensimmäinen tarjoilukierros on hoidettu puoli tuntia nousun jälkeen kahden ihmisen voimin. Yhtiön palvelu sujuu rivakasti ja häiriöttä, kun matkustajia ei vaivata rahastuksella.

Tehokasta ja miellyttävää palvelua tarjosi marraskuussa myös Lufthansan kumppani, italialainen Air Dolomiti Frankfurt-Napoli-lennolla. Matkustajille tarjottiin puolitoista tuntia kestävällä lennolla myös keksit, jotka huuhdeltiin alas maun mukaan vedellä, kahvilla, teellä tai viinillä yhtiön piikkiin.

Veronassa kotipaikkaansa pitävän Air Dolomiti -yhtiön lennolla viini tarjoillaan oikeista laseista.
Air Dolomiti -lentoyhtiö huolehtii tarkasti matkustajien ja henkilökunnan turvallisuudesta.
Matkustajia nousemassa Air Dolomitin Frankfurtin lennolle Napolissa marraskuussa 2020.

Italialaisyhtiön lennolla henkilökunnan aikaa meni tarjoilun ohella myös koronaan liittyvien maahantulokaavakkeiden pyörittelyyn. Tätä lisäohjelmanumeroa pehmennettiin lennon päätteksi suklaakonvehdeilla. Pieni, mutta sympaattinen huomionosoitus matkustajia kohtaan.

Lisää palvelun tunnetta

Suomalaisilla on vahva tunneside Finnairiin, jonka toivotaan nousevan ylös suosta mahdollisimman pian. Yhtiö ei saisi antaa kilpailijoilleen etumatkaa maksullisella palvelulla koneessa. Lentoturvallisuudella ei voi ratsastaa. Siitä huolehtivat kaikki lentoyhtiöt. Siksi Finnairin pitäisi heivata myyntikärryt pois ja tarjota matkustajilleen kahvit, teet ja muut juomat kuten muutkin vanhat lentoyhtiöt tekevät. Finnairin koneissa käytettävä maksulaitekuvio on asiakkaille raskassoutuinen, epäilemättä myös matkustamon miehistölle kuten kollegalle huutelu puuttuvasta Fazerin Sinisestä. Lentäminen on asiakkaille paljon muutakin kuin paikasta toiseen siirtymistä. Suklaata ja muumikarkkeja saa kotiin viemiseksi Helsinki-Vantaan Alepasta.

”Kun kauppias haluaa asiakkaita: asiakas on aina oikeassa.” -kiinalainen sananlasku

Kirjoittajalle riittää matkakohteiksi Italia ja Tukholma.

Bisnestä, asiakaskokemusta ja muita mielenkiintoisia asioita tarkkaileva Piasinstinct-blogi löytyy myös LinkedIn:stä.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: