Luova kirjoittaminen ei lähde lentoon pyörimällä samoissa nurkissa. KOTI Helsingissä irtaantuu arjen ympyröistä.

Somessa kirjoitetaan paljon kiivaalla tahdilla, mutta luovan tekstin tuottaminen on täysin eri asia. Siihen tarvitaan paikka, jossa pää menee uuteen asentoon. KOTI Helsinki sopii myös tähän tarkoitukseen. Asukkaat eivät onnistu löytämään sen kalustetuista huoneistoista mitään oheistoimintaa kuten omassa kodissa aina käy. Ullanlinnan Kodissa pääsee keskittymään kirjoittamiseen.

Kirjoittamiseen kuuluu myös tuijottamista tuntikaupalla. Välillä on irrotettava näytön ruutuun liimaantunut katse.
Kodin huoneistoissa on myös yksityiskohtia, joihin voi suunnata huomion.

Luovassa kirjoittamisessa on erityispiirteitä. Tärkeintä on löytää mahdollisuus laajentaa tajuntaa astumalla toiseen maailmaan. Koti Helsingissä kahleet irtoavat. Uudessa paikassa kirjoittamisen tyylikin voi muuttua. Psykologista turvaa tuovat huoneiston yksityisyys ja rauhallinen tunnelma. Ilmastoinnin humina muistuttaa toimistosta.

Kirjoittajan työhön kuuluu myös unelmointi. Se onnistuu, kun kukaan tai mikään ei häiritse. Säntäilyn lopettaminen laskee kierrokset alas ja olotila kohenee.

Kirjoittaminen on ennen kaikkea ajattelua. Siitä ei ehkä makseta erikseen, mutta miettimiseen on revittävä aikaa. Koti tarjoaa myös yritysjohdolle ja yrittäjille paikan ajatustyöhön. Putiikin ykkönen voi delegoida lähes kaiken muun, mutta terävimmän johdon tehtäviin kuuluu oman alan tulevaisuuden pohtiminen. Työpöydän ääressä tai kotitoimistossa ei synny tajunnanvirtaa. Uusi ympäristö ohjaa tähän suuntaan.

Kodissa voi hakea välillä uutta näkökulmaa heittäytymällä sohvalle katselemaan ulos ikkunasta.
Huoneiston sänky on laadukas. Unta ei tarvitse houkutella.

Asiakaspalaute on kelpo katseltavaa

Millainen tunne jäi kirjoitustyöstä huoneistoja vuokraavasta Koti Helsingistä?Visiitti toi kaivattua eskapismia. Pääsi kuuntelemaan omia ajatuksiaan ja lisäämään tekstiin mausteita aisteja stimuloivassa paikassa. Kotikokkailuun toi vaihtelua lähitienoon ravintolat. Ruokakaupassakaan ei tarvinnut kulkea autopilotti päällä. Luovuus ja uudet ideat edellyttävät myös tyhjän panttina olemista ja lorvimista.

Aulassa olevan vieraskirjankin mukaan Kodissa on viihdytty. Palautetta on kirjoitettu vähintään kolmella kielellä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi: ”Best Hotel, very nice place, Tack för strålande och härlig upplevelse, lovely, Great experience indeed, thank you, wonderful, pleasure, Kiitos kaikille, I really enjoyed my stay and did not want to leave, Magic place, awesome, A truly best Hel experience, Best place ever, I love here, Oli aivan ihanaa” jne.

7 vinkkiä luovaan kirjoittamiseen:

-Loma on hyvä aloittaa uusi paita päällä. Tee se myös heti ensimmäiseksi aloittaessasi irtioton uudessa kirjoituspaikassa.

-Kirjoittamiseen tarvitaan tuoli, lamppu ja pöydälle myös teräviä lyijykyniä muistuttamaan hampaattomuuden kaihtamisesta. Kynän pitäminen kädessä on lähes terapeuttista digiyhteiskunnassa.

Kirjoittaja korkkasi Kodissa Tukholman Uniqlosta hankitun Micky Mouse x Keith Haring -t-paidan.

-Syö kunnolla. Ajattelu ja kirjoittaminen kuluttavat yllättävän paljon energiaa. Huomaat sen viimeistään illalla.

-Ota pari kirjaa mukaan. Kirjoittajan kuuluu työskennellä teosten läheisyydessä, vaikka niitä ei lukisi. Jo kirjojen läheisyys haastaa dynaamiseen ajatteluun.

-Älä pelkää yksinäisyyttä. Porukassa jaellaan kyllä neuvoja, mutta parhaimmat ideat syntyvät yksin.

-Luovaan prosessiin kuuluu hetkellinen irtaantuminen. Kirjoituksen voi jättää muhimaan kipaisemalla esimerkiksi näyttelykierrokselle.

Amos Rexin Egyptin näyttelyssä pääsee aikamatkalle tuhansien vuosien takaiseen faaraoiden aikaan, jossa kirjoitusjärjestelmä oli hieroglyfit.

-Kodissa ei voi viettää railakasta taiteilijaelämää kuten ei muissakaan hotelleissa, mutta tekstin voi saada soljumaan paremmin myös kohtuullisella nesteytyksellä. Italialaiset puhuvatkin miedosta meditaatioviinistä ”vino meditazione”, mutta ilmaston lämpeneminen näkyy myös jaloissa juomissa. Takavuosina Alkossa myytävissä viineissä oli yleensä 12 prosenttia alkoholia. 13 prosenttia oli jo ihme. Nykyään alle 14 prosenttista viiniä on vaikeaa löytää. Yksi vaihtoehto on 8-prosenttinen Riunite Il Fojonco Lambrusco. Jäähdytä ensin ja varmista, että Facebook on kiinni.

”Missä löytää rauhan mielelleen, siellä löytää paratiisin ruumiilleen.” –Sato Issai, Japani

Kaupallista yhteistyötä Kodin kanssa tehnyt kirjoittaja oli jo ennen koronaa kotihiiri.

Piasinstinct-blogi löytyy myös LinkedIn:stä.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: