Amberton Cozy -hotellissa huoneen avaimen luovutus tapahtuu itsepalveluperiaatteella.

Koronasta oli kesällä ainakin se hyöty, että se sai pohtimaan myös lomareissua uudesta vinkkelistä. Automatkaa läpi Baltian ei olisi tullut tehtyä ilman viruspandemiaa. Liettua ja upea Vilna olisi myös jäänyt näkemättä ja kokematta.

Pysyvimmän muistijäljen jätti Kaunas. Liettuan entinen pääkaupunki tunnetaan maan suurimman ja myös Euroopassa suurseurana vaikuttavan koripallojoukkueen BC Žalgirisin kotipaikkana.

Hotellihuoneen viisto katto poikkeaa valtavirrasta.

Henkilökunnan puute ei haitannut

Kaunasin Amberton Cozy Hotel osoitti, kuinka hyvään asiakaskokemukseen ei olemassa vain yhtä mallia. Hotellissa ei ollut lainkaan vastaanottohenkilökuntaa. Huoneen avaimen sai koodia vastaan. Kipuaminen 4. kerroksen huoneeseen kävi tarpeellisesta hyötyliikunnasta Vilnasta ajetun automatkan jälkeen.

Amberton Cozyssa on 28 huonetta, jotka on yksilöllisesti sisustettu. Hotellissa oli erikoisen rauhallinen tunnelma, koska sieltä puuttuu kunnon baari ja ravintola. Tämä ei ole ollut puute, sillä sijainti on erinomainen vanhassa kaupungissa, jossa kaikki palvelut on vieressä. Hotellihuoneessa on myös minibaari, ja Tallinnan laivalta hankittu läpi Baltian matkannut viinipänikkä on etu, kun on liikkeellä autolla.

Amberton Cozy sulatuu Kaunasin vanhan kaupungin arkkitehtuuriin.
Ambertonin vieressä on ravintola, jossa oli mahdollisuus ruokailla myös terassilla.
Näkymä hotellihuoneen ikkunasta.

Hotellissa näkyi henkilökuntaa vain aamiaisella, mutta huolellisemman tarkastelun jälkeen ilmeni, että ruokatarjoilun hoitikin paikalliset opiskelijat. Heidät oli palkattu ruokkimaan hotellivieraat pieneen ravintolatilaan tuoduilla eväillä, mikä ei verottanut palvelukokemusta. Tästäkään ei jäänyt virityksen makua.

Hyvätasoinen hotelli järjesti myös check outin DIY-periaatteella. Huoneessa oli hotellin aulan postilaatikkoon jätettävä lappu, johon täytettiin tiedot. Helppoa, ei jonottamista.

Persoonallisella ja viehättävällä tavalla yllättäneestä Liettuasta on lopuksi todettava, että maassa lähes kaikki sanat päättyvät hauskasti s-kirjaimeen. Kuten myös liettualaisille vanhemmille New Yorkissa syntynyt ex-tennistähti ja playboy Vytautas ”Vitas” Gerulaitis.

”Hyvän illallisen jälkeen sietää mitä tahansa – jopa sukulaisiaan.” – Oscar Wilde

Kirjoittaja ei sortunut hotellin houkuttelevasti markkinoituihin, ylihintaisiin ihonhoitotuotteisiin.

Piasinstinct-blogi löytyy myös LinkedIn:stä.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: