Julkisissa kulkuvälineissä suositellaan kasvosuojien käyttöä viruspandemian takia.

Suomalaisia pidetään tunnollisina kansalaisina. Meillä noudatetaan sääntöjä ja kuunnellaan herkällä korvalla mitä erikoisempiakin viranomaisohjeita. Kasvosuojien käytössä on kuitenkin havaittavissa hajontaa.

Helsingin julkisissa paikoissa desifioidaan ahkerasti käsiä, ja lounasbuffetissa ruokaa mätetään lautasille kumihanskat käsissä. Ihmisillä näkyy myös jonkin verran kasvosuojia kaupoissa ja tavarataloissa, mutta HSL:n liikennevälineissä ne eivät pistä silmään. Käyttö on vapaaehtoista, mutta suositeltavaa paikoissa, joissa ei ole mahdollisuutta pitää turvavälejä. Mutta miksi osa hyljeksii maskeja?

Syitä on monia. Keskeisin syy on se, että meillä ei ole totuttu käyttämään kasvosuojia ja väljyyttä riittää. Raha ohjaa myös ihmisten toimintaa, sillä käyttämättömyydestä ei rangaista.

Kasvosuojan käyttäjän ei tarvitse näyttää pankkiryöstäjältä. Vaihtoehtoja löytyy.

Hengittäminen kasvomaski päällä on hankalaa. Suojan alla muhineet hikiset kasvot eivät imartele, mutta entä jos kääntää maskin käyttämisen hyveeksi? Se on käy esimerkiksi Liberty Londonin tuotteilla. Paketissa on viisi värikästä kangassuojaa, jotka voi pestä koneessa.

Kasvomaskia voi kantaa mukana myös taskuliinan muodossa.

Printtikuosisella kasvosuojalla erottuu joukosta, ja sen voi ottaa tarvittaessa pikaisesti käyttöön myös puvun taskusta. Oli tyyli mikä tahansa, terveys ja kanssaihmisten huomioiminen on tärkeintä.

”Vaikka onkin hyviä lääkkeitä, parempi olla sairastumatta.” -kiinalainen sananlasku

Kirjoittaja odottaa huolettomampaa aikaa.

Piasinstinct-blogi löytyy myös LinkedIn:stä.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: