Viruspandemia on lisännyt kodeissa ja vapaa-ajan asunnoissa erilaisten piuhojen määrää.

Ystävä haaveili enteellisesti jo vuosikymmen sitten, miten mahtavaa olisi, jos voisi asua jossain auringossa ja tehdä sieltä käsin tietokoneella töitä”. Tuli kevät 2020, ja toive toteutui. Ainakin osittain. Kodit ja kesämökit ovat muuttuneet pikkutoimistoiksi.

Etätöistä on kirjoitettu paljon eri näkökulmista ja jaeltu neuvoja, miten näyttää vähintään siedettävältä Teamsissä. Mutta miten saisi piilotettua tietotekniikan roippeet pois silmistä olohuoneen pöydältä? Sitä ei onnistu helposti tekemään tyylillä, mutta Financial Timesin kolumnistilla Luke Edward Hallilla on ehdotus riesaan.

Kirjoittajan toteemipaalu on mustat, terävät lyijykynät.

Niinikorit on yksi vaihtoehto

Sisustussuunnittelijana toimiva Hall vastaa FT:n viikonloppunumeron palstalla lukijoiden kysymyksiin muotoilusta ja tyylikkäästä asumisesta. Kolumnisti neuvoi lehdessä kesällä, että tietokoneen piuhat ja reitittimet saa siedettävästi piiloon esimerkiksi tanskalaisbrändin HAY:n Box Box -laatikoihin, joita löytyy monissa väreissä. Myös Choosing Keeping tarjoaa vaihtoehtoja, minne työntää kotitoimiston rojut pois näkyvistä.

Hall ehdotti tietotekniikan piilopaikaksi myös niinikoreja. Heitä rojut koriin, nakerra sen taakse pieni reikä, ujuta johdot siitä läpi ja laita hökytys kirjahyllyyn tai lattialle pistorasian äärelle. Ja voilà, rumien johtokasojen ongelma on ratkaistu.

”Kun on hyvät työvälineet, tarvitaan vähän voimaa”. -kiinalainen sananlasku

Kirjoittaja kiihtyy nollasta sataan takkuavista tietoliikenneyhteyksistä.

Piasinstinct-blogi löytyy myös LinkedIn:stä.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: