Hotelli Tartu Viron Tartossa. Majoituspaikka on suosittu muun muassa auto- ja moottoripyörämatkailijoiden parissa. Hotellissa on myös saunaosasto porealtaineen.

Kun saapuu matkan jälkeen illalla hotelliin, ensimmäiseksi on saatava ruokaa ja lasi viiniä. Hotellin oma ravintola on nopein ratkaisu asiaan.

Viron Tartossa sijaitsevan Hotelli Tartun ainoa kuppila ei vetänyt puoleensa, mutta jotain syötävää piti päästä upottamaan kitusiin. Sitten ravintolassa alkoi epämiellyttävä näytelmä, jonka pääosia näyttelivät nälkäiset hotellivieraat ja välinpitämätön tai kouluttamaton henkilökunnan edustaja.

Moni Hotelli Tartun ravintolan ruoka-annoksista tarjoillaan savustettuna, mikä herätti epäilystä. Toinen asiakkaista päätyi hampurilaisannoksen, toinen tyytyi lettuihin, koska niitä ei oltu listan mukaan savustettu. Jälkiruualla nälkä ainakin siirtyy eteenpäin. Kyytipojaksi valikoitui rosekuohuviini ja olut.

Ravintolan pöydässä oli ehditty istua jonkin aikaa, mutta tilausta ei tultu kysymään. Sitten asiakkaita opastettiin, että ne pitää itse käydä tekemässä kuppilan tiskille. Tarjoilija suostui kuitenkin tulemaan pöytään ja ottamaan tilaukset vastaan.

Hotelli Tartun ravintolatiski. Samassa tilassa tarjoillaan hotellin aamiainen.

Tarjoilija toi pöytään oluen, avasi piccolopullon kuohuviiniä ja ryhtyi kaatamaan juomaa lasiin. Roséta tilannut asiakas huomautti heti, että juoma on tavallista kuohuviiniä. Tarjoilija totesi vilkaistuaan pullon etikettiä, että heillä ei ole sitä. Tämä ei ollut kertonut tilauksen yhteydessä, että rosé oli loppunut eikä kysynyt, sopisiko tavallinen kuohuviini vai haluaisiko asiakas tilata jonkin toisen juoman. Tilanteesta syntyi vaikutelma, ettei tarjoilija halunnut myöntää virhettään ja puhui muunneltua totuutta.

Nöyryytys ei jäänyt tähän. Hampurilaisannoksen yhteydessä tarjoilija toi korin, jossa oli pätkä pursotettavaa sinappia ja avattu kastikepurkki. Koronaviruksen leviämistä on saatu torpattua tehostetulla hygienialla, mutta monien käsien kautta kulkenut sinappituubi ja kastikepurkki tuntuivat vastenmielisiltä.

Kylmät juustot hampurilaisen välissä eivät haitanneet niin paljon kuin tarjolla olleet sinapin ja kastikkeen jämät.

Kun tarjoilijalta kysyi, mitä mausteet ovat, milloin ne on avattu ja olivatko ne ravintolan ainoat, tämä totesi vain, että ”se on sinappia” ja käveli pois. Asiakkaat pyysivät tarjoilijaa ilmoittamaan esimiehilleen, että korona-aikana sinappien, ketsuppien ja majoneesien pitäisi olla ainakin väliaikaisesti kertakäyttöisiä taudin leviämisen ehkäisemiseksi.

Hotelli Tartun myyntipäällikkö Tiina Aunap kiitti asiakkaita suorasta palautteesta ja vastasi, että kertakäyttöiset mausteet kuormittavat paljon luontoa, mutta sanoi yhtiön ottavan tämän näkökulman huomioon tulevissa suunnitelmissaan.

Ikävintä tällaisissa tapauksissa on, jos henkilökuntaa ei ole riittävästi opastettu ja koulutettu tehtäviinsä. Kaikki haluavat hankkia elantonsa, mutta se voi katketa veitsellä leikaten, jos asiakkaita katsotaan ohi.

”Kaikki mikä kannattaa tehdä, kannattaa tehdä myös hyvin.” -Adolphe Monod

Kirjoittaja syö elääkseen.

Piasinstinct-blogi löytyy myös LinkedIn:stä.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: