Golfpallojen kanssa tapahtuu tappioita kuten Golf Talman Laakso-kentän 5. väylällä.

Golfissa liikkuu pallon lisäksi rahaa. Varusteisiin ja pelimatkoihin voi upottaa pienen omaisuuden, mutta tärkeintä on se, ettei yhtiö ole kärkkymässä jatkuvasti pelaajien lompakolle.

Golfosake ei ole taloudellinen sijoitus. Se on investointi hyvinvointiin. Golfklubin osakkaat ja pelioikeuden haltijat tietävät, että he eivät pelaa kultakaivoksen päällä.

Kun golfyhtiön raha-asioita hoidetaan vastuullisesti, pelaajilta säästyy rahaa. Näin toimitaan muun muassa Golf Talmassa. Yhtiö on velaton ja sitä johdetaan ammattimaisesti, ei harrastuspohjalta. Vetäjiksi on valittu henkilöitä, joiden ainoa kyky ei ole se, että he osaavat seistä joukkojen edessä ja kertoa ihmisille asioita.

Golf Talman klubin ovenkahvassa on turha roikkua ainakin toistaiseksi.

Talmassa klubin kunnostukset, kentän hoitaminen sekä parannus- ja muutostyöt on pystytty tekemään kassasta eli tulorahoituksella, vaikka vastike on pysynyt samana pitkään. Se voi tosin olla tikittävä aikapommi. Talmanmäellä ei ole kuitenkaan säästetty yhtiötä hengiltä ja näivetytty. Liiketoiminnan pyörittäminen on ollut määrätietoista ja strategian mukaista. Skenaarioita on tehty ja räknätty.

Sipoossa on otettu huomioon myös vieraspelaajat. Parkkipaikkoja on lisätty, kun väkeä on virrannut enemmän sisään. Saunat, pukukopit ja kenttävessat on remontoitu, mikä lisää viihtyvyyttä.

Golfkenttää pitää jatkuvasti hoitaa, vaikka yhtään pelaajaa ei olisi kentällä. Kuva Talman Laakso-kentän 9. väylän lyöntipaikalta.

Yhtiökokoukseen toivottiin vastuullisesti vähän väkeä

Golf Talman osakeyhtiön kokous järjestettiin 24.4. Paikalle toivottiin yhteensä alle 10 henkilöä, mikä toteutui. Materiaaleja ei käyty läpi perinteisesti kahvin ja pullan voimalla, vaan kuivin suin turvavälit huomioituna.

Toimitusjohtaja Ismo Haaponiemi ja kokouksen puheenjohtaja sekä Talman hallituksen puheenjohtaja Timo Heikkilä esittelivät kokouksessa lukuja ja kertoivat yhtiön ylittäneen viime vuonna ensimmäistä kertaa 2 miljoonan euron liikevaihdon.

Golf Talman toimitusjohtaja Ismo Haaponiemi (vas.) ja kokouksen sekä yhtiön hallituksen puheenjohtaja Timo Heikkilä kertoivat yhtiökokouksessa plusmerkkisestä tuloksesta.
Talman toimisto on koronan vuoksi toistaiseksi suljettu. Henkilökunta on ehtinyt nikkaroida myös hole in one -taulua klubille koristeeksi.

Toimitusjohtaja Haaponiemi arvioi kysyttäessä, että eurojen valossa Suomen Top 3 -kenttää olisivat Golf Talma, Sarfvik ja Master Golf, jos kriteerinä käyttää muun muassa yhtiöiden maksuvalmiutta. Myös Pickala Golf kuuluu kärkiryhmään. Tarkkaa vertailua ei voi kuitenkaan tehdä, koska yhtiöillä on erilaiset toimintatavat, Haaponiemi sanoi.

Toisella yhtiöllä on suurempi yhtiövastike kuin toisella, mutta vastaavasti pelaajia vähemmän ja päinvastoin. Leppoisaa ja rauhallista tunnelmaa mainostavan Sarfvikin päivägreenfee on jäsenten vieraille 65 euroa (viikonloppuisin ja pyhinä 70) ja muille 150 euroa, minkä vieraspelaajat voivat tulkita vain jäsenille -viestinä.

Rahaa ja maksuvalmiutta on hyvä olla. Golfkentän tärkein ominaisuus on kuitenkin sijainti, kun kaikki muut perusasiat ovat kunnossa.

Jos peli ei kulje, golfkentällä voi ihailla luontoa. Kuvassa takana Talman Laakso-kentän 14. väylän viheriö.

”Jollet uhraa pientä rahaa, et saa suurta rahaa.” -kiinalainen sananlasku

Kirjoittaja haaveilee, että golfin kaikki osa-alueet toimisivat joskus samalla kierroksella.

Piasinstinct-blogi löytyy myös LinkedIn:stä.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: