Stockmannin kassit ovat kuuluneet Helsingin katukuvaan.

Maanantaiaamupäivällä uutisoitiin Stockmannin yrityssaneerauksesta. Bensaa liekkeihin laittoi koronavirusepidemia, joka on eristänyt ihmiset neljän seinän sisälle. Heikon kaupankäynnin kanssa paininut tavaratalo joutui syöksykierteeseen, kun vielä perinteikäs Hullut Päivät -kampanja toteutettiin vain verkossa turvallisuussyistä.

Stockmann-konsernin tunnetuin osa on yhtiön Helsingin keskustan tavaratalo. Toivottavasti Suomen pääkaupungin maamerkki säilyy katukuvassa. Helsinki, pääkaupunkiseudun asukkaat ja turistit tarvitsevat kunnon ostospaikan.

Kirjoittaja on hamstrannut muutaman Stockmannin kangaskassin.

Stockmannilla on pitkät perinteet. Monilla on tavaratalosta myös paljon henkilökohtaisia muistoja. Siitä ei ole kovin kauan, kun Stockmann oli lähes ainoana Suomessa synonyymi hyvälle palvelulle ja laajalle valikoimalle.

Keskustan tavaratalon Herkku sijaitsi takavuosina Aleksanterinkadun sisäänkäynnin vieressä. Sen kupeessa, nykyisen Robert’s Coffeen tiloissa toimi Herkun hedelmäosasto, jossa oli tarjolla Suomen laajin, korkeatasoisin ja eksoottisin tuotevalikoima. Asiakkaina oli väkeä laidasta laitaan, mutta monet sen ajan hienoista rouvista ja suurlähetystöjen henkilökunnan edustajista tulivat hedelmäostoksille varta vasten keskustan Stockmannille.

Herkun hedelmäosastolla oli näyteikkuna Aleksanterinkadulle päin nähtynä. Hedelmistä tehtiin tavaratalon ikkunaan näyttäviä asetelmia kuten muun muassa omenoista korkeita pyramideja. Stockmannin näyteikkunat ovat tarjonneet ihmisille silmänruokaa Helsingin keskeisimmällä paikalla.

”Muodikas nainen on aina rakastunut itseensä.” –Francois de la Rochefoucauld

Kirjoittaja on työskennellyt myös tavaratalon kassana.

Piasinstinct-blogi löytyy myös LinkedIn:stä.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: