Talo Toscanassa on monien lomahaave. Aiheesta on tehty myös kirja (Frances Mayesin Under the Tuscan Sun) ja elokuva.

Italia on ollut kestouutisaihe, sillä se on kärsinyt koronaviruspanepidemiasta enemmän kuin mikään muu maa maailmassa. Saapasvaltiossa on virukseen menehtyneitä tällä hetkellä Johns Hopkinsin yliopiston mukaan lähes 25 600. Kestää vielä viikkoja ennen kuin Italiassa ja kaikkialla muuallakin toivutaan lähelle entistä.

Aina voi pohtia asioiden positiivista puolta. Italia tunnetaan paitsi suosittuna lomakohteena myös lukuisista brändeistään. Niistä yksi on kasvipohjainen luonnonkosmetiikkasarja Bottega Verde, jonka alkulähde on Keski-Italian Toscanassa.

Italialainen perheyritys suosii tuotteissaan luonnon raaka-aineita kuten muun muassa yrttejä, viinirypäleitä, kauraa, kehäkukkaa, joita yhtiö viljelee myös omilla Palazzo Massainin maillaan. Bottega Verden maahantuojan mukaan tuotteet on valmistettu eettisesti ja ilman eläinkokeita. Lisäksi suurin osa valikoimasta on myös vegaanisia.

Vuosaaren Columbus-kauppakeskuksen apteekin henkilökunta on perehtynyt myös valikoimissaan oleviin kosmetiikkasarjoihin.

Apteekeissa ei työskentele perinteisiä kosmetiikkamyyjiä kuten tavarataloissa. Osalla on apteekkikosmetiikkaan ja -hoitotuotteisiin erikoistunutta henkilökuntaa, mutta Suomessa apteekeissa ei ole sallittua suositella asiakkaille tuotteita. Hyvää tulosta vuodesta toiseen nakuttavat apteekit ovat pääosin liikevaihdon ja katteiden takia kiinnostuneita kalliimmista kosmetiikkasarjoista, mutta osa apteekeista on ottanut myös edullisemman hintaluokan vastaavia tuotteita valikoimiinsa.

Nyt eristäytymisen aikana pala Italiaa on klikkauksen päässä. BV:n tuotteisiin pääsee tutustumaan myös pääkaupunkiseudun kivijalkamyymälöissä kuten Erottajan Apteekissa Stockmannin Helsingin tavaratalossa ja Vuosaaren apteekissa Columbus-kauppakeskuksessa.

”Kun Betty Ford palasi kotiin kasvoleikkauksen jälkeen, hän kysyi mieheltään presidentti Gerald Fordilta: Gerry, rakastatko minua? Varmasti, Gerry vastasi, mutta jos vaimoni saa tietää, hän tappaa minut!” –Bob Hope

Ennen koronaa kirjoittaja tuli aina Italiassa hyvälle tuulelle.

Piasinstinct-blogi löytyy myös LinkedIn:stä.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: