Kun ajaa kaksilla #metoo rattailla

Salma Hayek julkaisi tammikuun lopussa Instagram-tilillään itsestään takavuosien kuvan toimiessaan tuolloin Camparin kampanjan keulakuvana.

Yhdysvalloissa Harvey Weinstein, 67, saattaa viettää loppuelämänsä vankilassa. Kymmenet näyttelijät syyttävät tuottajamogulia seksuaalisesta häirinnästä ja väkivallasta. Hollywoodin mahtimiehen ura päättyi lokakuussa 2017, kun maailmanlaajuinen #metoo-kampanja käynnistyi.

Lukuisia menestyselokuvia tuottanut Weinstein joutuu vastaamaan seksuaalirikoksistaan. Toivottavasti uhreiksi joutuneet naiset saavat oikeutta kokemilleen vääryyksille. Näyttelijät ovat olleet rohkeita tuodessaan julkisesti esiin nöyryyttävät ja ahdistavat kokemuksensa.

Yksi Weinsteinia seksuaalisesta ahdistelusta ja uhkailusta syyttävä näyttelijä on Meksikosta kotoisin oleva Salma Hayek, 53. Hän kertoi joulukuussa 2017 The New York Times -lehdessä olevansa myös Weinsteinin uhri työskennellessään tuottajan kanssa Frida-elokuvassa (2002). Hayek sai taiteilija Frida Kahlon elämästä kertovasta elokuvasta Oscar-ehdokkuuden parhaana naispääosan esittäjänä.

Salma Hayek julkaisi tammikuussa Instagram-tilillään kuvan, jossa tämä ”haaveilee pääsevänsä ottamaan rintaliivinsä pois, vaikka ei ole vielä ilta”.

Meksikolaistähti on ollut naimisissa vuodesta 2009 lähtien ranskalaisen miljardöörin Francois-Henri Pinaultin, 57, kanssa. Liikemies Pinault on hallituksen puheenjohtaja perheyhtiössään Keringissä, joka edustaa useita luksusmerkkejä kuten muun muassa Guccia, Saint Laurentia, Bottega Venetaa ja Balenciagaa.

Yhtenä kaikkien aikojen menestyksekkäimpinä latinalaisamerikkalaisena näyttelijänä pidetty Salma Hayek on ollut vakavan seksuaalisen häirinnän uhri.

Naisilla on oikeus käyttää päällään minkälaisia vaatteita he haluavat, myös paljastavia. Vartaloaan ja muotojaan julkisuudessa ja somessa esiin tuovan Hayekin täytyy aikuisena naisena ymmärtää, että hänen käyttäytyminen voidaan kokea lupauksena lähempään tuttavuuteen.

Kirjoittajan mielestä Weinsteinin tuottama Englantilainen potilas -elokuva (1996) on mestariteos.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: