Kampaamot, voisitte lopettaa muoti- ja sisustuslehtien tilaukset ja siirtyä nykyaikaan

Kirjoittaja harjoittelee onnetonta alkeisranskaansa lukemalla muotilehtien otsikoita ja kuvatekstejä. Kuva Instagram.

Oli aika, jolloin kampaajalle varattiin aika torstaiksi. Hiukset haluttiin kuosiin juuri tuolloin, koska edelleenkin useat suomalaiset aikakauslehdet ilmestyvät torstaina. Kuten kaikkialla muuallakin talouselämässä, tämä vanha käytäntö on muuttunut täysin.

Digitaalisuus on työntänyt lonkeronsa myös käsityöammatteja harjoittavien tontille. Hiusten laittoa ja leikkuuta ei voi ulkoistaa tai siirtää Kiinaan, mutta kampaamoissa asiakkaat eivät enää selaile aikakauslehtiä niin paljon kuin aikaisemmin. Nuoret asiakkaat eivät lue lehtiä, vaan ovat pääosin puhelimiensa lumoissa. Myös vanhemmat asiakkaat ovat koukussa niihin, eivätkä halua tai malta keskittyä aikakauslehtien pitkiin artikkeleihin.

Yhteiskunnassa on käynnissä suuria muutoksia, jotka ravistelevat kuluttajakäyttäytymistä merkittävästi. Kaikkea ei ole vielä läheskään nähty.

Kampaamot voisivat olla itse laittamassa bensaa liekkeihin ja vauhdittaa oma-aloitteisesti muutosta, joka on vääjäämätöntä kaikilla aloilla.

Yrittäjät voisivat samantien lakkauttaa suurimman osan lehtitilauksiaan. Muutamat suosikkilehdet voisi pitää tiskin alla varmuuden vuoksi, jotta kaikki asiakassuhteet eivät romuttuisi. Ihminen ei ole kovin halukas muutoksiin ja usein vasta pakon edessä.

Kampaamo- ja parturialan yrittäjät voisivat keskittyä tärkeimpiin asioihin, kun lehti- ja paperinkierrätys-, ja tilausmaksurumba jäisivät pois. Aikakauslehdet vanhenevat muutenkin käsiin hyvin nopeasti.

Oscar-palkittu Penelope Cruz ranskalaisen Madame Figaro -lehden kannessa. Kuva näyttelijän Instagram-tililtä.

Mitä sitten lehtien tilalle? Jotain mielenkiintoista tekemistä tarvitaan, jotta hiuksia minttiin laittava ammattilainen saa tehdä työtään rauhassa ja asiakkaalla on mahdollisuus vetäytyä hetkeksi omaan rauhaan. On olemassa yksi muotiin, tyyliin ja sisustamiseen keskittyvä verkkojulkaisu, joka sopii hyvin myös levottomille poukkoilijoille. Se on Collagerie.

Collagerie on tekijöiden mukaan oikotie tyyliin. He kuratoivat seuraajilleen valmiita kattauksia ja ehdotuksia muotiin, sisustukseen, kauneuteen ja lifestyleen.

Verkkojulkaisun toimittajina ja tuottajina työskentelevät Lucinda Chambers ja Serena Hood perkaavat ylettömästä tarjonnasta parhaimmat palat kiinnostavalla ja houkuttelevalla tavalla. Ja ainakin toistaiseksi vielä veloituksetta.

Kampaamoissa voitaisiin myös tehdä digiloikka ja hankkia asiakkaiden käyttöön muutamia iPadeja. Jotta asiakkaat taputtaisivat uusille tuulille, kampaamoyrittäjien on haettava niihin valmiiksi kiinnostavia verkkojulkaisuja oma asiakaskuntansa huomioiden.

Kirjoittaja suosittelee, että aikakauslehtitilauksista säästyvät rahat, päätelaitehankintojen jälkeen, käytettäisiin henkilökunnan virkistäytymiseen tai koulutukseen.

Piasinstinct-blogi löytyy myös LinkedIn:stä.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: