Hallituksen kärkiministerit, veronmaksajat eivät halua rahoittaa sometustanne

Hallituksen johtoviisikko. Kuva on julkaistu ministereiden Instagram-tileillä.

Useissa uutismedioissa kuten Uudessa Suomessa on kerrottu, että Sanna Marinin (sd) hallituksella on 82 poliittista avustajaa. Veronmaksajat olettavat, että he ovat kädet savessa tekemässä oikeita töitä.

Hallituksen kärkiviisikon sisäministeri Maria Ohisalo (vihr), opetusministeri Li Andersson (vas) ja valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk) ovat olleet erityisen aktiivisia sosiaalisessa mediassa. Ministerit ovat jakaneet myös vapaa-ajan kuvia Instagram-tarinoissaan liukuhihnalta.

Oikeusministeri Li Anderssonin mukaan toimittaja Matilda Gustavssonin Ruotsin kulttuurieliitin #metoo-skandaalista kertova kirja on sikahyvä.

Myös kokenut ministeri Anna-Maja Henriksson (r), 56, on lähtenyt mukaan samaan kelkkaan. Henriksson on julkaissut kuviaan milloin hiihtolenkiltä ja milloin koiraa ulkoiluttaessa. Toivottavasti oikeusministeri ei jakaa kuviaan ja videoitaan vain sen takia, että ”näin nyt vain kuuluu tehdä”.

Ministerit ovat ajan hengessä eläviä ihmisiä kuten muutkin kansalaiset, mutta virka edellyttää arvokasta käyttäytymistä. Oikeusministeri Henriksson on julkaissut vuoden alusta alkaen Instagramissa niin paljon kuvamateriaalia, että on täysin selvää, ettei 56-vuotias ministeri hoida sometustaan itse. Rumbaa pyörittää hänen avustajansa.

Henriksson on lähes 20 vuotta vanhempi kuin muut hallituksen johtoviisikon ministerit. Toivottavasti kokenut oikeusministeri ei taannu porukassa, sillä joissain yhteiskuvissa hän näyttää siltä kuin olisi joutunut väärään paikkaan. Vaasan vaalipiiriä edustava pietarsaarelainen kansanedustaja ja RKP:n puheenjohtaja on tähän asti hoitanut luottamustehtäviään asiallisesti ja maltillisesti.

Oikeusministeri julkaisi kuvan hiihtolenkiltään.
Kuva Anna-Maja Henrikssonin Instagram-tarinoista.
Valtiovarainministeri Katri Kulmuni kertoi Instagram-tarinoissaan tapetilla olevista asioista.

Kun ministerillä on tähdellistä kerrottavaa kansalaisille ja äänestäjille, siitä voi ja pitääkin kertoa myös sosiaalisessa mediassa. Mutta ministerin ei ole pakko kertoa yksityiselämästään, eikä varsinkaan jakaa kasvokuviaan.

Hallituksella on tukenaan joukko avustajia. Veronmaksajat eivät halua, että Suomen yhteisestä kassasta maksetaan kenellekään palkkaa ministereiden sosiaalisen median tilien ylläpitämisestä viihteellisissä ja henkilökohtaisissa asioissa.

Pääministeri Sanna Marin (sd) on esillä sosiaalisessa mediassa, mutta harkitusti. Ministerikollegat Andersson, Kulmuni, Henriksson ja Ohisalo päivystävät nykyään somessa lähes 24/7 myös avustajiensa näppäilyillä.

Äänestäjistä suuri joukko on eläkeläisiä, jotka eivät käytä muun muassa Instagramia. Toivottavasti ministerit ja heidän kaikki avustajat ja poliittiset sihteerit ymmärtävät, että he eivät voi viestiä yhteiskunnan piikkiin vain toisilleen, sidosryhmilleen ja puolueen omille porukoille. Ministerit edustavat aina ja kaikkialla Suomea, eivät itseään.

Kirjoittaa toivoo, ettei hallituksen eturivin ministerit sorru lillukanvarsiin ja menetä ainutlaatuista mahdollisuuttaan.

Piasinstinct-blogi löytyy myös LinkedIn:stä.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: