Ministeri Maria Ohisalo, toivottavasti oma ideologianne ei mene objektiivisuuden edelle

Ministeri Maria Ohisalo ja hänen puolisonsa ovat menneet naimisiin. Kuva Ohisalon Instagram-tililtä.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) kertoi 31.12. menneensä naimisiin puolisonsa Miika Johanssonin kanssa. Keskisuomalainen tarttui uutiseen pohtien aiheellisesti, oliko ministerin julkinen ilmoitus kaupallinen.

Ministeri Ohisalo julkaisi henkilökohtaiseen elämäänsä liittyvän uutisen yhteydessä myös hääjärjestelyihin liittyvät tahot.

Maria Ohisalo kertoi Twitter-tilillään julkaistun uutisen yhteydessä myös vaatetukseen ja muihin hääjärjestelyihin liittyvät tahot.

Suomen kansalaiset odottavat ministereiden olevan objektiivisia ja edistävän viran hoidossaan koko maan asioita neutraalisti. Kansainväliset supertähdet ja Hollywoodin eturivin näyttelijät kertovat usein julkaisuissaan vaatteistaan ja asusteistaan, mutta sisäministerin ei odoteta Suomessa edistävän minkään liikeyrityksen toimintaa. Sisäministerin tontille kuuluvat kansalliseen turvallisuuteen liittyvät asiat kuten muun muassa poliisi, salainen poliisi, rajavartiolaitos ja mahdolliset terrorismin vastaiset erikoisjoukot.

Maria Ohisalo vastasi uudenvuodenpäivänä 1.1.2020 Keskisuomalaisen esittämään uskottavuusongelmaan.

-Halusimme osoittaa kiitollisuutamme, ministeri kommentoi Keskisuomalaiselle.

Vuonna 2018 Ilta-Sanomien mukaan yli 80 000 euroa tienannut ja ministerin pestillään tulonsa kaksinkertaistaneen Ohisalon ei tarvitse, eikä missään nimessä pidä osoittaa bloggareiden tapaan kiitollisuuttaan millekään taholle. Ministerillä täytyy olla varaa hankkia henkilökohtaiseen elämäänsä liittyvät hankinnat omalla lompakollaan ilman julkisuutta.

Osa pääministeri Sanna Marinin (sd) hallituksen johtoviisikosta on rikkonut ministereiden perinteisiä käyttäytymissääntöjä. Pahinta on se, että he eivät vaikuta tietävän sitä itse. Osa ministereistä pitää yllä sosiaalisen median tilejään kuin muutkin kolmikymppiset. Olisi suotavaa, että ministereiden avustajakaartiin palkattaisiin myös työelämässä kokemusta ja näyttöjä kerryttänyttä porukkaa.

Sisäministeri Ohisalo ei ole osoittanut kiitollisuuttaan vain vaate-, -asuste-, viestintä- ja kauneudenhoitoalan yritysten suuntaan, vaan markkinoinut myös suomalaista elintarvikealan yritystä Verso Food Oy:tä.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) julkaisi joulukuussa Instagram-tarinoissaan (Instagram Stories) olevansa kasvissyöjä ja kannattavansa Verso Foodia.

Ohisalo on kertonut kannattavansa Beanit-markkinointinimellä toimivaa kauhavalaista elintarvikeyritystä Verso Foodia, joka on tehnyt vuodesta 2015 lähtien pelkkää tappiota. Vuonna 2018 yrityksen liikevaihto oli 5,5 miljoonaa euroa ja tappiota tuli vähän yli miljoona euroa.

Kun katsoo Ylen ja kirjailija Jari Tervon Koivisto – arvoituksellinen presidentti -dokumenttisarjaa, ei voi kun ihailla edesmenneen presidenttimme Mauno Koiviston laaja-alaista sivistystä, pelisilmää, luonteenlujuutta ja vastuunkantoa Suomen asioista.

Osalla nykyministereistämme ei ole vastaavanlaista henkistä pääomaa, koska heiltä puuttuu kokemusta. Jotta ymmärtää nykyhetkeä, pitää tuntea myös menneisyys. Voidakseen kehittää uutta vanhan päälle, on tunnettava myös historiaa.

Suomi on hyvinvointivaltio, jossa ihmiset eivät joudu asumaan kaduilla. Meillä ei ole tällä hetkellä todellista hätää. Ministereiden ei pitäisi siksi tarttua lillukanvarsiin, eikä tehdä ongelmia tyhjästä kuten ruokavaliosta. Biokemistitkin tietävät, että ruoka-aineiden imeytyminen on yksilöllistä.

Maria Ohisalo kertoi seikkaperäisesti itsensä ja puolisonsa itsenäisyyspäivän Linnan juhlien pukeutumisesta sosiaalisessa mediassa. Ministeri mainitsi myös kuvauspaikan muotilehtien tapaan.
Ministeri Ohisalo esitteli seikkaperäisesti itsenäisyyspäivän Linnan juhlien juhlatamineet myös puolisonsa osalta.

Vihreiden puheenjohtaja on kertonut pohtineensa myös palomies-ammattinimikettä, minkä muuttamista Palomiesliiton johtaja Kim Nikula epäilee.

Palomiesliitto kertoo verkkosivuillaan, että pelastajatutkinnon suorittaneita naisia on 10 ja heistä yksi on suorittanut myös alipäällystökurssin. Valmistuneista naisista kahdeksan työskentelee edelleen alalla.

Liiton mukaan ensimmäinen pelastajaksi valmistunut nainen valmistui vuonna 1995. Ainoa alipäällystökurssin suorittanut nainen on kurssilta vuonna 2011, ja toimii ylipalomiehenä Etelä-Savon pelastuslaitoksella.

Eduskunta ja Suomen ministerit ovat parhaillaan istuntotauolla. Suomi odottaa malttamattomasti, mitä hallitus sen johtoviisikon kipparoimana tulevat saamaan aikaan yhteiskunnan keskeisissä kysymyksissä kuten työllisyydessä.

Kansalaiset odottavat, että ministerit tekevät heidän arvolleen sopivia asioita.

Kirjoittajan mielestä parhaimmat muotijutut ovat nykyisin talouslehdissä kuten Financial Timesissa.

Piasinstinct-blogi löytyy myös LinkedIn:stä.


Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: