Onneksi Helsingin muotitarjonnassa on myös valonpilkkuja

Helsingin Luxbag-liikkeen valikoimiin kuuluu muun muassa espanjalaisen muotitalon Balenciagan tuotteita.

Keskustelu Stockmannin taloudellisesta pärjäämisestä on lähtenyt sivupolulle, mutta osin ansaitusti. Mediatilaa on hallinnut tavaratalon värikoodatut (vihreä, sininen, violetti ja musta) kanta-asiakaskassit. Niitä on jonotettu Helsingin keskustan kanta-asiakaspalvelussa tuntitolkulla. Nyt kangaskasseja voi noutaa myös tavaratalon ensimmäisen kerroksen neuvonnasta.

Halutut kierrätyspuuvillasta valmistetut (Intiassa) kantiskassit hakevat kuitenkin vielä käyttötarkoitustaan, sillä katukuvassa niitä ei ole näkynyt. Mihin lienee hävinneet.

Kassiasia on muodissa pieni, mutta tärkeä osa palvelukokemusta. Kirjoitin aiheesta jo viime elokuussa. Stockmannin olisi kannattanut antaa kaikille vaate- ja asusteostoksia tehneille asiakkaille paperikassi. Ostokokemuksen taika haihtuu, kun sen päätteeksi kysytään ”haluatko ostaa kassin”.

Stockmann ei ole ainoa, jonka suksi lipsuu. Helsingin Pohjoisesplanadin paraatipaikalla sijaitseva Fere on myynyt jo jonkin aikaa italialaisen luksusmerkin Pradan vaatteita ja asusteita naisille. Tuotteet on hyvin esillä ja valikoimaa löytyy, mutta palvelua saa yhtä myyjää lukuunottamatta vain englannin kielellä. Se on puute, koska arvokkaisiin tuotteisiin liittyy vahvoja tunteita. Moni kielitaitoinenkin suomalainen asiakas haluaa keskustella tuotteista suomeksi. Nyanssit eivät tule esiin vieraalla kielellä.

Fere-liikkeessä myydään muun muassa Pradan tuotteita.

Saman kadun varrella Pohjoisesplanadilla on toinen muotiliike, Luxbag, jossa palvellaan suomeksi. Henkilökunta (suomalaiset omistajat perheineen) tuntee tuotteet ja brändit läpikotaisin. Vaatteita, asusteita ja koruja saa rauhassa hypistellä ja ihailla henkilökunnan ystävällisellä opastuksella.

Luxbag-liikkeessä osataan yhdistää taitavalla tavalla myynti ja asiakaspalvelu.

Kämp Galleriaan viime vuoden marraskuussa avattu suomalaisen muodin parhaimmistoa tarjoava Garden on myös asiakaskadon kourissa. Kämp Gallerian omistaja on työeläkeyhtiö Ilmarinen. Sen muodin ja designin erikoisliikkeisiin kuulunut World of TRE -yrityksen toimitusjohtaja Tanja Sipilä on kertonut luopuvansa Gardenin myyntipisteestä vähäisen asiakasliikenteen takia. World of TRE:n sisustus-, muoti ja kosmetiikkatuotteita voi ostaa yhtiön Mikonkadun liikkeestä.

Gardenin virta kulkee myös toiseen suuntaan. Aleksanterinkadun liikkeeseen lapun luukulle laittanut My o My on siirtynyt Kämp Gallerian ensimmäiseen kerrokseen. Pienessä muotiliikkeessä on kotoinen tunnelma ja siellä saa henkilökohtaista palvelua. Liikkeen myyjä tuntee tuotteet ja niiden taustat. My o My on myös oiva paikka harkita vaatteiden ja tuotteiden ostoa. Siellä ei hengitetä niskaan.

Kämp Gallerian My o My edustaa tunnettuja muotibrändejä. Liikkeessä on myös kattava valikoima erilaisia huiveja syksyn ja talven viimoihin.

Helsingin keskustan vetovoimasta on syytä olla huolissaan, mistä Helsingin Sanomat julkaisi hiljattain yrittäjän kirjoittaman mielipidekirjoituksen.

Kaupunki tulee kärsimään turistikadosta, jos keskustassa ei ole kunnon ostopaikkoja. Muotiliikkeiden häviämisen taustalla on monia syitä kuten ilmastonmuutoksesta huolestuneet kuluttajat, mutta syyttävää sormea voi osoittaa myös liiketilojen omistajien suuntaan. Ne ovat usein excel-taulukoita tuijottavia pääomasijoittajia, joiden mielenkiinnon kohteena ovat tuotot. Niitä saa lisää muun muassa korottamalla liiketilojen korkeita vuokria entisestään.

Helsinkiläinen kirjoittaja toivoo, että keskustan liike-elämä kukoistaa.

Piasinstinct-blogi löytyy myös LinkedIn:stä.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: