Tarvitsisimme myös Suomeen sinunkaltaisesi naisen, Nancy Pelosi

Nancy Pelosi on valittu jo kahdesti Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemieheksi.

Uutiskuvista välittyy vaikutelma naisesta, joka on itse avoimesti pyrkinyt valtaan ja saanutkin siitä tukevan otteen. Hän herättää tyylikkäällä ja sovittelevalla olemuksellaan luottamusta. Lähes kahdeksankymmentävuotiaan naisen teini-ikäinen tytär teki aikoinaan viisaasti todetessaan kotirouvana vaikuttaneelle äidilleen, että ”hanki oma elämä”. Äiti totteli kuopustaan, ja se kannatti.

Demokraattien Nancy Pelosi, 79, on Yhdysvaltojen vaikutusvaltaisin nainen. Hän on viiden tyttären äiti ja yhdeksän lapsenlapsen isoäiti, mutta ei ole ripustautunut jälkikasvunsa elämään. Nancy ei elä toisten ihmisten elämää, eikä osaelämää puolisonsa kautta, vaan tekee työtä vallan huipulla.

Pelosi on Yhdysvaltojen valtionjohdon marssijärjestyksessä heti kolmantena republikaanipuoluetta edustavien presidentti Donald Trumpin, 73, ja hänen varapresidenttinsä Mike Pencen, 60, jälkeen. Kunnioitettava saavutus suomalaisen mittapuun mukaan kiikkustuoli-ikäiseltä naiselta. Yhdysvalloissa työurat eivät automaattisesti pääty 65-vuoden ikään: rapakon takana arvostetaan kokemusta ja senioriteettia.

Nancy Pelosi pitää presidentti Trumpia tiukassa otteessa.

Suomessa on monipuoluejärjestelmä, ja eduskunnassa puhemiehen nuijaa heiluttavat eivät käytä näkyvää valtaa, mutta vertailun vuoksi eduskunnan toinen varapuhemies Tuula Haatainen (sd) on 59-vuotias. Nykyisen puhemiehen Matti Vanhasen (kesk), 63, edeltäjä oli kokoomuksen moninkertainen ministeri Paula Risikko, 59. Yhdysvaltojen Nancy lähti kunnolla politiikkaan mukaan vasta lähes viisikymppisenä kotiäitinä.

Oululainen eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd), 43, antaa tunnustusta reippaasti eläkeiän ylittäneelle yhdysvaltalaispoliitikolle.

-Nancy Pelosi on upea esikuva. Hän on oikeudentunnossaan järkähtämätön ja luja arvojohtaja. Pelosi käyttää vaikutusvaltaansa vaikeassa toimintaympäristössä harvinaisen johdonmukaisesti, ministeri Tuppurainen kommentoi.

Demokraattien johtohahmo Pelosi on nostettu useita kertoja Yhdysvaltojen vaikutusvaltaisempien henkilöiden listoille muun muassa Time- ja Forbes-lehdissä.

Demokraattijohtaja Pelosin uraa ovat siivittäneet monet asiat kuten aviomiehen tuki ja varallisuus. Hän myös näyttää ulkoiselta olemukseltaan vallankäyttäjältä. Yhdysvalloissa ulkonäkö liittyy rahaan ja valtaan, Helsingin Sanomien Yhdysvaltain kirjeenvaihtajakauttaan päättämässä ollut lehden nykyinen toimituspäällikkö Laura Saarikoski kirjoitti vuoden 2018 lopussa julkaistussa artikkelissaan. Nancyn olemus on huoliteltu ja hiukset aina mintissä kuten maan tapana on.

Yhdysvalloissa edustajainhuoneen puhemies ei ole vain tyylikäs keulahahmo, vaan Pelosi tunnetaan myös politiikan taitavana pelurina. Hänen askelmerkkinsä ja ulostulonsa ovat tarkkaan harkittuja.

Kuvassa Nancy Pelosi heinäkuussa 2019.

Tasa-arvoinen Suomi ja maailman onnellisin kansa ansaitsisi myös Pelosin kaltaisen taitavan ja tehokkaan naisen valtakunnan kaapin päälle. Sellaisen joka häpeilemättä haluaa valtaa vaikuttaakseen parempaan yhteiskuntaan. Naisen, jolla on vakiopaikka isojen poikien tilataksissa.

Kirjoittaja kannustaa käyttämään valtaa, jos sellaista mahdollisuutta tarjotaan.

Kaikki kuvat puhemies Pelosin julkiselta Instagram-tililtä.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: