Aikuisviihdettä joka edistää työuraa – omaehtoista tykyä voi harrastaa näinkin

Nukkekodin kylpyvaahto on pumpulia.

Kun liinavaatekaapin ovet aukenivat, silmien eteen tuli satumaailma. Iso talo, jossa oli paljon erilaisia huoneita: olohuone, sali, isovanhempien huone, ompelijan huone, kylpyhuone, konditoria ja paljon muuta. Tarkkoja yksityiskohtia vilisevä ja huolellisesti rakennettu ihmetalo oli nukkekoti, jolla ei ole tarkoitustakaan leikkiä.

Aikuisten nukkekoti on talo, joka elää koko ajan. Se ei ole koskaan valmis. Nukkekotia voi muokata ja tuoda siihen ulottuvuutta myös historiasta.

Jos omaan kotiin ei ole mahdollisuutta tai halua rakentaa tsehovilaista tai Downton Abbey -henkistä tunnelmaa, sellaisen voi loihtia aikuisten nukkekotiin. Itselleen voi rakentaa pienoiskoossa olevan unelmakodin, joka jää unelmaksi. Se on oma henkilökohtainen mielikuvitusmaailma, mutta silti käsin kosketeltavissa.

Tätä nukkekotia on rakenneltu pikkuhiljaa omin käsin 15 vuoden ajan.

Sellaiset henkilöt herättävät työelämässä kiinnostusta, jotka harrastavat vapaa-ajallaan jotain täysin muuta intohimoisesti. Kun on innostunut työn ulkopuolisesta asiasta, se välittyy positiivisesti myös työmaalle. Vaikka paljon puhutaan liikunnasta osana työhyvinvointia, luova harrastus on myös hyvää vastapainoa puurtamiselle. Aivot lepäävät, kun saa kehitellä ideoita.

Olohuone.
Mielikuvitustalon palvelija puunaa astioita. Salin pöydällä on luonnollisesti myös viinipulloja juomalaseineen.
Talossa on myös isovanhemmille oma olohuone.
Ja ompelijan huone.
Lastenhuone.
Kylpyhuone.
Itse tehdystä miniatyyrimaailmasta löytyy myös kahvila-konditoria suussa sulavine herkkuineen.
Aikuisten nukkekodissa saa käyttää omaa luovuutta. Ideoita voi ammentaa mistä vain. Kuvassa keittiö.
Nukkekotia tehdessä voi hyödyntää kierrätystä. Toisen romu on toisen aarre. Kuvassa talon eteinen.
Nukkekotiin voi ostaa tavaroita, mutta palkitsevinta on tehdä niitä omin käsin nykymaailmassa, jossa kaikki on ostettavissa.

Leikkisä harrastus on omaehtoista työkyvyn ylläpitoa. Lapsellisuus ei ole huono asia, sillä innostus heijastuu myös työhön. Aikuiset eivät saisi tappaa sisällään olevaa pientä lasta. Uppoutumisesta täysin toiseen maailmaan saa henkistä pääomaa ja mielihyvää.

Kirjoittaja on käsitöissä täysin kädetön.

Piasinstinct-blogi löytyy myös LinkedIn:stä.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: