Suomalaiset elokuvantekijät, olette turhan vaatimattomia

Olen suomalainen -elokuvassa nähdään myös liuta muita tunnettuja näyttelijöitä kuten Heikki Silvennoinen (vas.) ja Joanna Haartti (oik.). Kuva Solar Films/Jaana Rannikko.

Kutsuvierasensi-ilta alkoi niin, että ensin piti oikein etsimällä etsiä istumapaikkaa. Vasta kolmannesta Tennispalatsin salista löytyi vapaa jakkara. Aleksi Mäkelän ohjaama Olen suomalainen -elokuva sai keskiviikkona ihmiset liikkeelle.

Ennen elokuvan alkua keskeiset tekijät esiteltiin yleisölle. Ensimmäisten joukossa olivat Solar Filmsin tuottajat Markus Selin ja Jukka Helle. Kutsuvieraille esiteltiin myös elokuvan executive tuottaja, Kari ”Tapio” Jalkasen poika Joona Jalkanen, pääosan esittäjät Matti Ristinen sekä Tiina Lymi ja kuvaaja Antti ”Pini” Hellstedt muiden muassa.

Solar Filmsin nokkamies ja elokuvan toinen tuottaja Markus Selin, 59, Tennispalatsissa 11.9.2019.

Näyttelijät Lymi ja Ristinen sekä Jalkanen ja Hellstedt olivat pukeutuneet tyylikkäisiin juhlavaatteisiin, mutta osa estradilla esitellyistä tuotantoväen porukasta vaikutti pitävän matalaa profiilia. Ymmärrän heitä hyvin, koska elokuvia markkinoidaan näyttelijä- ja ohjaajavetoisesti, mutta kyllä kotimaisen elokuvan ensi-ilta on aina suuren juhlan paikka.

Tiina Lymi esittää elokuvassa laulajan vaimoa ja kotijoukkojen komentajaa. Matti Ristinen sukeltaa alkoholiongelman kanssa painiskelevan artistin nahkoihin. Kuva Solar Films/Jaana Rannikko.

Olen suomalainen -elokuva kertoo laulaja Kari Tapiosta, joka ei halunnut olla tähti. Vaatimattomuus sopi tältä osin kutsuvierasensi-illan henkeen, mutta suomalaiset elokuvantekijät voisivat ihan hyvin nostaa profiiliaan. Tekijöitä kuvataan ja kuvat jäävät medioiden arkistoihin, joita käytetään myöhemmin. Tyyliin voi ja kannattaa panostaa hyvällä omallatunnolla. Kutsuvierasensi-ilta on paitsi pr:ää elokuvalle myös tekijöille paikka tuoda itseään esiin. Erottuminen on aina tärkeää.

Ile Vainio (takana vas.) pääsi samaan kuvaan kirjoittajan (edessä vas.), Solar Filmsin tiedottajan Katja Toivasen ja Ylen pitkäaikaisen musiikkitoimittajan Helena Hannikaisen kanssa Kaivohuoneella 11.9.2019.

Markus Selin – Perustuu tositapahtumiin -elämäkerran (Tammi) syyskuussa julkaiseva tuottajakonkari osaa paitsi tehdä suureen yleisöön vetoavia elokuvia, järjestää myös kunnon juhlia. Niissä ei olla vaatimattomia.

Solar Filmsin juhlissa vieraita ei jätetä nälkäisiksi kuten Kaivohuoneen edustalla 11.9.2019.

Olen suomalainen -elokuvan jatkot järjestettiin Kaivohuoneella Helsingissä. Tarjolla oli monipuolisesti juomaa ja elävää musiikkia elokuvan henkeen. Solar Filmsin porukat olivat junailleet myös hot dog -kioskin ravintolan ulkopuolelle.

Kaivohuoneella oli tiivis tunnelma.

Kirjoittajan mielestä kotimaisen elokuvan ensi-ilta on aina maljan nostamisen arvoinen paikka.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: