Risteilyemäntä hoiti bingot ja bongot

M/S Carelialla risteillään Saimaalla ja Venäjän aluevesillä määränpäänä Viipuri.

Kun kertoo olevansa lähdössä Viipuriin, moni ihmettelee kohdetta. Ai sinne? Risteily Saimaan kanavaa pitkin kohti entistä suomalaista kaupunkia on ainutlaatuinen kokemus.

Lappeenrannasta lähtevällä Viipurin risteilyllä laskeudutaan Saimaan kanavaa pitkin 75 metriä alaspäin Suomenlahdelle kahdeksan sulun kautta. Saimaan kanava on harvinaisuus koko maailmassa, sillä se sijaitsee kahden valtion alueella. Maaperän omistaa Venäjän valtio, jolta Suomi on vuokrannut alueen. On siinä ihmettelemistä.

Laivalla matkustajat ovat konkreettisesti samassa veneessä. Matkalla syntyy myös yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Toisilleen tuntemattomat ihmiset alkavat luontaisesti tehdä tuttavuutta toisten kanssa.
Kirjoittajan reissulla elokuun lopussa sää suosi matkustajia.

Risteilyt on jo moneen kertaan nähtyjä, mutta Viipurin reissulla pisti silmään erityisesti M/S Carelian risteilyemännän monipuolinen toimenkuva.

Ensin hän hoiti lähtöselvitysvirkailijan hommat. Laivalla hän toimi risteilyemäntänä, joka kertoi koko ajan mitä tapahtuu ja missä mennään. Ruokailun aikana hän toimi myös baarimestarina ja ravintolapäällikkönä. Suomea, ruotsia, englantia, saksaa, ranskaa ja venäjää sujuvasti puhunut risteilyemäntä otti matkalla matkustajat hoteisiinsa niin, ettei kukaan joutunut Viipurissa hankaluuksiin Venäjän viranomaisten kanssa.

Risteilyemäntä vaihtoi lennosta bingoemännän rooliin.

Kun matkustajat oli paluumatkalla saatu ruokittua, seuraavaksi risteilyemäntä otti myös viihdepuolen haltuun. Hän jatkoi tehtäviään bingoemäntänä ja loppukaneettina toimi vielä one man -bändin bongorumpujen soittajana.

Emäntä taipui myös bongorumpujen soittajaksi.

Mitäköhän kaikkea muuta hän ehti tehdä, mitä matkustajat eivät nähneet. Risteilyt edellyttävät kuitenkin järjestelyitä ennen matkaa ja sen jälkeen.

Viipurin risteilyllä näkee myös läpileikkauksen keskivertosuomalaisista.

Risteilyemäntiä ja -isäntiä on monenlaisia. Puuttui vain, että M/S Carelian Kirsi-Marja olisi vielä itse luotsannut laivan Viipurin satamaan.

Kirjoittajasta on hienoa seurata ihmisiä, jotka ovat innoissaan omasta työstään.

Piasinstinct-blogi löytyy myös LinkedIn:stä.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: