Stockmann, kirje asiakkaalta: Toivottavasti ette säästäneet väärässä paikassa

Osa brändeistä tunnistetaan jo pelkästään yhtiön paperikassin värin perusteella.

Vaateostoksilla tärkeää on myös se, mihin tuotteet pakataan. Haluaisin niille automaattisesti paperikassin ilman, että siitä kysytään erikseen. En halua kanniskella mukanani käytettyjä muovikasseja tai nukkavieruja kangaskasseja.

Kun saa hankittua liikkeestä mieluisan vaatteen tai asusteen, tyylikäs paperikassi kruunaa ostokokemuksen. Sen kantaminen on iloinen asia. Ryhdikäs paperikassi pysyy myös maassa pystyasennossa, jos haluaa ostosten jälkeen palkita itsensä jossain kuppilassa.

Luksusmerkkien kohdalla kaunis paperikassi on itsestäänselvyys. Marimekko ei ole luksusmerkki, mutta ostokset pakataan myymälässä mustavalkoiseen kassiin. Näitä näkyy paljon katukuvassa erityisesti aasialaisturistien käskynkässä. Asiakkaille veloitukseton kassi on osa brändin viestintää ja leivottu tuotteen hinnan sisään.

Myös Marimekon paperikassin tunnistaa jo kaukaa.

Takavuosina Stockmannin Hullut Päivät -kampanjan näkyvin osa oli keltaiset kassit kaupungin ihmisvilinässä. Tuotteet pakattiin automaattisesti keltaiseen kassiin. Jos osti vaikka yhden lakupötkön, se pakattiin kassiin kampanjan markkinointiviestinnän konseptin mukaisesti.

Muovikassien vähentäminen isolla kädellä on välttämätöntä. Olen silti vakuuttunut, että esimerkiksi Stockmannin kannattaisi antaa asiakkaille ainakin vaate- ja asusteostoksista paperikassi ilman erillistä veloitusta. Muovikassista voi veloittaa, mutta tunnelma latistuu, kun asiakas alkaa sulloa tavaratalo-ostostaan laukkuunsa tai jonkun muun yhtiön logolla varustettuun kassiin.

Kulujaan ankaralla kädellä karsineessa tavaratalossa ei ole myynnissä ainakaan tällä hetkellä juuri mitään sellaista, jota ei saisi hankittua verkosta. Logollinen paperikassi asiakkaiden käsissä toisi yhtiölle ainakin näkyvyyttä kaupungilla melko pienillä kuluilla verrattuna siihen, että myynti sakkaa.

Kirjoittaja suosii kivijalkaliikkeitä erityisesti tunnettujen brändien alkulähteellä Italiassa ja Ranskassa.

Piasinstinct-blogi löytyy myös LinkedIn:stä.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: