Meghan Markle, toivottavasti et saa samanlaista kohtaloa kuin prinsessa Diana ja Sarah Ferguson

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin tekemiset ovat herättäneet viime aikoina paljon keskustelua brittilehdistössä.

Se oli ikimuistoinen hetki, kun pääsin vuosia sitten näkemään Ruotsin kruununprinsessa Victorian lähietäisyydeltä Helsingissä. Paikka oli Sanomatalo, joka oli yksi hänen vierailukohteistaan Suomessa. Sanoman suuromistajalla Aatos Erkolla oli erinomaiset henkilökohtaiset suhteet myös Ruotsin kuninkaallisiin.

Prinsessa Victoriasta huokui sydämellisyys. Rankkoja paikkoja kokeneen ja muun muassa anoreksian kanssa taistelleen Victorian suuri sydän sykki korkean rakennuksen ylimmälle porrastasanteelle asti. Muistan ikuisesti sen aidon lämmön, joka hänestä välittyi.

Brittihovissa Meghan Markle, 38, on joutunut valokeilaan myös ikävissä merkeissä. Kritiikki ei ole täysin tuulesta temmattua, sillä Meghan on ollut rikkomassa perinteitä. Sussexin herttuapari ei halunnut muun muassa pitää Archie-pojalleen julkisia ristiäisiä, vaikka se on ollut tapana kuningashuoneessa. Britannian kansalaiset omistavat kuninkaallisen perheen, koska heidän elämäänsä ylläpidetään veronmaksajien yhteisestä kassasta.

Meghan Markle osaa taitavasti hyödyntää näyttelijätaustaansa lehdistön edessä. Kuvassa myös äiti Doria Ragland, joka oli ainoa perheenjäsen tyttärensä häissä.

Meghan on kokenut muodonmuutoksen elokuvatähdestä kuninkaalliseksi ja median lemmikiksi, mutta nousukiito tasaantuu ennemmin tai myöhemmin. Oman tien kulkeminen ja omien rajojen asettaminen on ymmärrettävää naiselle, joka oli ennen herttuattareksi tuloaan näyttelijä, aktivisti, lifestylebloggaaja ja ehtinyt toimia myös YK:n hyvän tahdon lähettiläänä. Vastarannan kiiskenä olemisessa on kuitenkin omat riskinsä, ettei se mene huomiohaun puolella.

Ilmassa on vaaran merkkejä. En toivoisi herttuatar Meghanille edesmenneen anoppinsa ja lapsensa isoäidin prinsessa Dianan kohtaloa. Myös Dianan käly, prinssi Andrew’n ex-puoliso Sarah Ferguson venytti kuninkaallisen perheen sietokykyä äärimmilleen. Molempien naisten kohtaloksi tuli avioero kuninkaallisista puolisoistaan.

Uskon, että Britannian kansa todellisuudessa pitää kovasti yhdysvaltalaisesta Meghanista. Toivon, että hän ei kerran eronneena ja itsenäisen naisen elämään tottuneena sekä omaa varallisuutta kerryttäneenä kulje kahdesti eronneen Wallis Simpsonin viitoittamaa tietä kohti hovin hylkiöksi.

Meghan Markle on voimakastahtoinen ja omaehtoinen idealisti, mutta jos ei sopeudu hovin tyyliin, joutuu lähtemään. Meghanin käly Catherine Middleton ei ollut julkisuuden henkilö tulessaan hoviin, mutta hän on kuin syntynyt herttuattareksi. Hän näyttää kunnon kuninkaalliselta ja hänellä on myös tukenaan lapsuuden perhe. Meghanilla vaikuttaa olevan vain äidin tuki.

Catherine näyttää aidolta herttuattarelta. Myös prinssi William, 37, näyttää kaljuuntuneena jo valmiilta kuninkaan tehtävään.
Catherine on ainakin tähän asti ollut kunnon kuninkaallinen, joka ei ole aiheuttanut toiminnallaan kohuja.
Kolmen lapsen äiti herttuatar Catherine tulee varakkaasta perheestä. Hänellä on kaksi sisarusta.

Catherine on kuin luotu herttuattareksi. Toivottavasti hänen kälynsä Sussexin herttuatar ei keikuta liikaa venettä. En haluaisi lukea Meghanin avioerosta muutaman vuoden kuluttua.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat viime aikoina tuoneet esille omia näkemyksiään myös ilmastonmuutoksesta ja perheensä lapsilukuun.

Kirjoittajan mielestä presidentti Sauli Niinistön puoliso rouva Jenni Haukio on Suomen herttuatar. A proper lady.

Kaikki kuvat Svensk Damtidning -lehdistä.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: