Gourtmet-pizzaa kaupungissa ja perusmättöä suositun tietovisan äärellä

Helsingissä voi harrastaa myös pizzahifistelyä. Capperi-nimisen ravintolan mukaan kuppilan pizzat valmistetaan napolilaisia perinteitä kunnioittaen. Niihin kuuluvat muun muassa vuorokauden ajan kohotettu taikina, tietyt tomaatit sekä pizzan ilmava ja paikoitellen hiiltynyt reunus.

Capperi on julkaistujen ruoka-annoskuvien mukaan myös media-alan vaikuttajien suosiossa. Oulunkylässä tavallisen liikekiinteistön katutasossa sijaitseva ravintola erottuu peruspizzerioista tarkkaan harkituilla yksityiskohdilla ja omalla tuotevalikoimalla, johon ei kuulu kotimaisen panimoteollisuuden juomia. Capperin omistajat ja henkilökunta ovat tehneet ravintolasta omannäköisensä, jolloin tuotteista voi saada parempaa katetta.

Oulunkylän Capperissa ei ole laiminlyöty yksityiskohtien merkitystä ravintolan sisällä ja terassilla.

Tyystin toisenlainen pizzapaikka on Mannilan Kesäkauppa ja baari Etelä-Savon Kangasniemellä. Paikka on Puulan vetonaula, jossa ei tärkeillä. Käräjäniemen venerannan läheisyydessä sijaitsevaan kuppilaan kokoontuu kesäaikaan paikallisia asukkaita ja puskittuneita kaupunkilaismökkiläisiä.

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Mannilanrannan Kesäkaupalle oli kokoontunut väkeä myös tietokilpailuun.

Mannilan Kesäkaupan baarissa syödään rehtiä perusmättöä. Makkaraperunat on monen suosikki, mutta kitusiin uppoavat myös pizzat. Listalta löytyy muun muassa Kimi Räikkönen -niminen pizza, jota F1-maailmanmestarin ei kuitenkaan tiedetä ikinä maistaneen.

Muita kuppilan pizzaerikoisuuksia ovat myös Sippiveikko, Ryppy rakkaudessa, Moottoritie on kuuma, Allun kumautus, Kautta rantain ja Aivan sama, johon kokki valitsee asiakkaan puolesta neljä täytettä.

Kirjoittaja pyyhältää toisinaan Mannilan Kesäkaupalle vältelläkseen mökkihöperyyttä.


Isossa kuvassa suomalaiset ovat makkara- ja olutkansaa ainakin kesäaikaan. Myös Mannilan Kesäkaupan ja baarin tuhdeilla ruoka-annoksilla nälkä siirtyy eteenpäin. Paikan suosion salaisuus on rento tunnelma ja viikoittainen tietokilpailu, jonka voittaja on tiedossa jo etukäteen.

Kesäkaupan terassia on somistettu myös perinteisellä baarirekvisiitalla.

Vaikka useat joukkueet yrittävät laittaa kampoihin, vuodesta 2013 lähtien järjestettyä tietokilpailua on hallinnut suvereenisti kangasniemeläisen yhteiskoulun eläkkeellä oleva liikunnanopettaja.

Noin kahdeksankymppinen ex-voimistelunopettaja vaikuttaa olevan kävelevä tietosanakirja. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna eläkeläismiehen tietovisaporukka kuittasi kunnioitusta herättävät 53/60 pistettä.


Tänä kesänä kesäkaupan tietovisaan on osallistunut jo yli 800 henkilöä. Jopa tuhannen osallistujan raja voi mennä rikki, paikalliset kertoivat.

Mannilanrannan Kesäkaupalla käydään tankkaamassa satoi tai paistoi.

Kirjoittaja kannattaa sananvapautta ja syömisen vapautta.

Piasinstinct-blogi löytyy myös LinkedIn:stä.


Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: