Miksi kukaan ei keksi television kaukosäädintä uudelleen?

Uusi ei ole aina edellistä parempi.

Perhetuttuni, 93-vuotias sotaveteraani, ei tykkää uuden televisionsa kaukosäätimestä. Penkkiurheilua aktiivisesti harrastavan eläkeläisen televisio on nykyaikainen 4K Ultra HD (toistaa teräviä ja yksityiskohtaisia kuvia), mutta sen kaukosäädin ei tunnu hyvältä kädessä ja sitä on vaikea käyttää. Jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettujen kuluttajatuotteiden muotoilu ei saisi mennä metsään.

Vaikka televisiota ohjataan kohta puhelimella, nykyiset kaukosäätimet ovat jääneet lapsipuolen asemaan. Tuotesuunnittelu vaikuttaa pyörivän vain itse toosan ympärillä.

Nappuloita lähes saman verran, mutta vanhempi versio (vas.) tuntuu paremmalta kädessä.

OLED-televisioissa kuvanlaatu on nostettu seuraavalle tasolle. Energiaa vähemmän kuluttava OLED (Organic Light Emitting Diode) tuo kotikatsomoihin ja puhelimien näyttöihin elokuvan tasoisen kuvanlaadun, koska siinä musta on oikeasti mustaa eikä harmahtavaa. Pikimustaa.

Muotipiireissä pukeuduttiin aiemmin lähes yksinomaan mustiin vaatteisiin. Sitten muotitalot huomasivat, että värikkäät tuotteet näyttivät tietokoneen ja puhelimen näytöllä paremmalta. Musta väri ei toistunut toivotulla tavalla ennen kuin OLED-tekniikka pelasti tilanteen.

Televisioissa ja uusimmissa puhelinmalleissa käytössä oleva OLED antaa mahdollisuuden myös huippumuotoiluun joustavuutensa ja taipuisuuden takia. Näyttö voidaan suunnitella vaikka tolpan ympärille. Mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea insinöörit tulevat saamaan aikaan.

Kirjoittaja ei kuulu fashionisteihin, mutta pukeutuu mielellään mustiin vaatteisiin.

Kirjoittaja odottaa kovasti päivää, jolloin televisioihin tulee ääniohjaus.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

Yksi vastaus aiheeseen “Miksi kukaan ei keksi television kaukosäädintä uudelleen?”

  1. Pia, oivaltava ja hyvä kirjoitus! Toivottavasti kauko-ohjaus ottaisi OLEDin myötä harppauksen seuraavalle tasolle 😉 OLEDia odotetaan kovasti myös valaistusalalle, taipuisuutensa ansiosta siitä voisi valmistaa vaikka valaisevia tapetteja!!

    Liked by 1 henkilö

Kommentit on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: