Ministeri Tytti Tuppurainen somettaa työn touhusta

Ministeri Tytti Tuppurainen (sd) Brysselissä kesäkuun lopussa. Kuvakaappaus Tuppuraisen Instagram-tililtä.

Poliitikkoja on mielenkiintoista seurata kuvienjakopalvelu Instagramissa. Kuvat ovat pääosin tuikiturvallisia otoksia kuten perinteisiä sienisaaliskuvia ja oman vaalitukiryhmän sekä toisten poliitikkojen kanssa otettuja yhteiskuvia.

Pohjoismaissa kiinnostavin somettaja politiikan parista on Ruotsin entinen kulttuuri- ja demokratiaministeri Alice Bah Kuhnke (miljöpartiet de Gröna), 47. Nykyisen mepin Bah Kuhnken Insta-kuvissa on energiaa ja myös rohkeita gaala-asuja.

Vihreiden ex-puheenjohtaja ja ent. ministeri Ville Niinistö on myös päässyt mukaan Ruotsin ex-ministeri Alice Bah Kuhnken (oik.) julkaisemaan videoon. Kuvakaappaus ruotsalaismepin Insta-tililtä.

Suomessa ministeri Tytti Tuppurainen (sd), 43, on laittanut selvästi Insta-tiliinsä uuden vaihteen päälle. Ryhmäkuvat ja perinteiset poseeraukset on heitetty pääosin romukoppaan. Eurooppaministeri julkaisee nykyään kuvia, joissa hän on työn touhussa ihmisten parissa.

Tuppurainen vaikuttaa kertovan jakamillaan kuvillaan, mitä tekee, ei sitä että tekee. Tällä on suuri ero.

Tytti Tuppuraisen julkaisemat Insta-kuvat ottaa pääosin ministerin avustajat Matti Niemi ja Emilia Tervonen.
Ministeri Tuppurainen käyttää sometilillään myös valtioneuvoston tai EU:n neuvoston kuvapalveluiden kuvia.
Myös toimittajat näkyvät toisinaan Tuppuraisen julkaisemissa kuvissa kuten Ylen Susanna Turunen.
Tuppurainen on ehtinyt viilettää työn merkeissä myös kotimaan kamaralla. Ministeri ei peittele parikymmentä vuotta sitten ottamaansa käsivarren tatuointiaan.

Piti oikein varmistaa asia ministeriltä. Somesta kaikki hakevat huomiota, mutta Tuppurainen kertoo ottaneensa Insta-tiliinsä ”behind the scenes” -tyyppisen linjan.

-Hienoa, että asia on huomattu. Haluan tarjota kuvillani seuraajilleni mahdollisuuden olla näin mukana siellä missä menen ja mitä teen. Ja tuoda heille kuvillani mahdollisuuden nähdä tapahtumia ja työtilanteita minun silmin, oululainen ministeri Tuppurainen kertoo.

Myös Tuppuraisen kollega Anna-Maja Henriksson (r), 55, on lähtenyt somettamaan Instagramissa selvästi enemmän kuin aiemmin. Oikeusministeri julkaisee nykyään aktiivisesti kuvamateriaaliaan myös Instagram-tarinoissaan.

Kuvakaappaus Anna-Maja Henrikssonin Instagram-tarinoista. Kuvassa oikeusministeri kertoo olevansa menossa pääministerin virka-asunnolle päivälliselle Euroopan komission edustajien kanssa.

Myös Tuppuraisen ja Henrikssonin muut naisministerikollegat Li Andersson (vas), Krista Kiuru (sd), Annika Saarikko (kesk), Sirpa Paatero (sd), Aino-Kaisa Pekonen (vas), Katri Kulmuni (kesk), Krista Mikkonen (vihr), Maria Ohisalo (vihr) ja Sanna Marin (sd) käyttävät Instaa. Eniten seuraajia kuvienjakopalvelussa on 32-vuotiaalla opetusministeri Anderssonilla, yli 33 tuhatta.

Kirjoittaja on kokemusasiantuntija toisinaan pönöttämisestä kuten Salomaa-yhtiöihin kuuluvien Kaski Agencyn, SEK:n ja Qurun tupareiden kuvaseinän edessä kesäkuussa Helsingin John Stenbergin ranta 2:ssa.

Tuomiopäivän julistuksista huolimatta kirjoittajan mielestä Faceapp-sovelluksen vanhuusfiltteri on hauska, suorastaan nerokas keksintö.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: