Japanilaisten tyylitajun salaisuus on ratkennut

Yksinkertainen on kaunista. Kuvassa voi olla japanilainen tai japanilaisoletettu.

Ihailetko japanilaisten pukeutumistyyliä? Niin minäkin. Kaikki vaatteet ja asusteet näyttävät heidän päällään hyviltä. Tiedän myös miksi, mutta ei mennä vielä siihen.

Japanilaiset arvostavat vaatteissaan laatua ja merkkituotteita. Se on yksi syy, miksi tavallinen t-paita, farkut ja lenkkarit näyttävät heidän päällään kadehdittavan tyylikkäältä. Laatu näkyy kauas. Monilla naisilla on näiden lisäksi asusteena aito nahkalaukku, ei kangaskassia.

Perheetkin matkustavat tyylillä.

Japanilaisten tyylitaju näkyy myös liike-elämässä. Tiedän vanhasta työkokemuksestani ja edelleen japanilaistaustaisissa yrityksissä työskenteleviltä tutuiltani, että pukukoodi on pysynyt muuttumattomana: Liike-elämän keskeisissä tehtävissä japanilaiset, jotka ovat lähes 100 prosenttisesti miehiä, käyttävät pukuja. Ei yhdistelmäasuja, vaan pukuja. Väri on musta tai tummanharmaa. Päällä on valkoinen paita, kravatti ja jaloissa mustat nahkakengät. Ainoa väriläiskä voi olla solmio – joskus jopa punainen.

Japanilaisessa B2B-maailmassa bisnestyyliin ei kuulu farkut, shortseista puhumattakaan.

Japanissa putiikin ykköset myös matkustavat tyylikkäästi. Lentokentälle lähdetään kasuaalisti tummanharmaissa puvun housuissa, mustassa pikkutakissa, valkoisessa paidassa ilman kravattia ja mustissa kengissä. Mannertenvälisillä lennoilla matkustusmukavuutta ei uloteta vaatteisiin.

Japanilaiset on merkkitietoinen kansa.
Kiinnostus pukeutumiseen säilyy läpi elämän.
Kuvan henkilö on myös Aasiasta, Kiinasta. Nainen on osti helsinkiläisestä alkoholiliikkeestä toistakymmentä shamppanjapulloja.

Miksi vaatteet näyttävät japanilaisten päällä niin tyylikkäiltä? Koska heillä kaikilla on poikamaiset vartalot. Naisilla ja miehillä. Nuorilla ja vanhoilla. Vanhemmat japanilaismiehet eivät pönäköidy, vaan näyttävät usein poikamaisilta.

Kirjoittajalla on Japanissa valmistettu ja Ranskassa suunniteltu t-paita, mutta ei samanlaista tyylitajua kuin auringonnousun maassa.

Kirjoittaja yrittää varastaa tyyli-ideoita japanilaisilta, mutta ei omaa mallivartaloa.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

2 vastausta aiheeseen “Japanilaisten tyylitajun salaisuus on ratkennut”

 1. Hyviä huomioita. Ja on totta että japanilaiset panostavat laatuun. Lisäksi myös tyylitajulle ollaan uskollisia. Asusteet ja vaatteet valitaan sopiviksi, koko vaatekaappi usein myös.

  Toisaalta Japanissakin – varsinkin maaseudulla – näkee mitä hurjimpaa pukeutumista ja verkkaria ja ties mitä. Ja samalla: maalaismummotkin ovat tyylille uskollisia.

  Väittäisin että keskimääräinen visuaalinen silmä on japanilaisella kehittyneempi kuin suomalaisella.

  Ja onhan tuo ihan totta tuo ruumiinrakenne, keskimäärin myös.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos Heikki. Todella mielenkiintoista!!!!!!! Olen samaa mieltä: japanilaisilla on hyvä visuaalinen silmä. Ja arvostavat perinteitä. Japanilaiset on kiehtova kansa ja maa mitä erikoisin. Tunnen heitä kohtaan kunnioitusta.

   Tykkää

Kommentit on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: