Pelivaatteet voi olla aatteet

Kirjoittaja osaa pelata golfia, mutta ei harjoittele koskaan.

Onneksi pukeutuminen golfissa on rennompaa kuin ennen. Nykyään voi käyttää t-paitoja, joissa ei ole kauluksia, mutta sinisillä farkuilla ei ainakaan toistaiseksi pelata. Lajiin kuuluu mittava sääntöviidakko, mutta siitä on karsiutunut elitistinen leima, mikä on hyvä asia.

Golfissa vaatteet on osa lajia ja minulle yksi osa pelaamisen viehätystä. Kun aloitin golfin, kiersin pääkaupunkiseudun golfliikkeitä ja hamstrasin vaatteita: paitoja, housuja, kenkiä jne. Yritin olla täysverinen golffari ja peittää hyvillä vaatteilla osaamattomuuttani.

Kirjoittajan putit uppoavat toisinaan.

Kun pelaa neljä tuntia yhdessä joskus myös ventovieraiden ihmisten kanssa, kierroksen aikana tulee rupateltua ja vilkuiltua myös pelikavereiden vaatteita.

Klubitason pelaaminen on monille vain mukava liikuntaharrastus, mutta golf on myös täysin oma maailmansa. Kentälle laitetaan eri vaatteet kuin toimistolle. Myös jalkineet ovat tärkeät. Kenkien pitää olla mukavat, mutta samalla myös tukea jalkaa. Footjoy on golfin perinteinen jalkinemerkki, mutta suurin osa pelaa nykyisin golflenkkareilla.

Värikkäät pallot ovat tehneet paluun. Takavuosina todelliset pelimiehet ja -naiset pitivät niitä rupupalloina.

Moni naisista miettii tarkasti, miten pukeutua golfkierrokselle. Suurimmalle osalle miehistä pelivaatteilla ei ole merkitystä. Ihan sama mitä on päällä, kunhan on mukava pelata.

Mutta osalle miehistä golfvaatteet merkitsevät jotain. Heistä näkyy jo kaukaa, että peilin edessä on seisottu vähän pidempään. Myös osa nuorista on erittäin tarkkoja pelivaatteistaan ja -asusteistaan. On myös paljon brändiuskollisia pelaajia, jotka pelaavat mieluiten esimerkiksi Ralph Laurenin paidassa.

Osa miehistä pukeutuu työasemansa takia hillityihin harmaisiin, tummansinisiin tai mustiin vaatteisiin. Sen takia he haluavat pelata värikkäissä vaatteissa ja asusteissa. Golfkenttä voi olla ainoa paikka revitellä pukeutumisella.

Mustissa ja valkoisissa vaatteissa pelaavalla kirjoittajalla on aktiivinen pelitasoitus, joka on junnannut vuosikausia 23-25 välillä.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: