Kaupankäyntiä ihmisrobotin kanssa

Korkeimman tason ikkunaostoksia Louis Vuittonin tyyliin.

Se on erikoinen tunne, kun keskustelee luksustuotteiden myyjän kanssa suuren näkymättömän muurin läpi. Henkilöön ei saa kontaktia, koska myyjä toimii ohjelmoidusti.

Kauppalehti on seurannut Helsingin Louis Vuittonin toistaiseksi ainoan myymälän tulosta. Lehden mukaan Pohjois-Esplanadilla sijaitsevan liikkeen toimintaa pyörittävä yritys on tehnyt vuosi toisensa jälkeen hyvää tulosta. Sen näkee myös omin silmin ihmisten kuhinasta. Liikkeessä ei asioi ainostaan aasialaiset tai muut turistit, vaan myös suomalaiset.

Louis Vuittonin tarina alkoi vuonna 1854 matka perustajansa nimeä (LV) kantavista matka-arkuista.

Käyn silloin tällöin katsomassa liikkeen tarjontaa. Jotain on joskus tarttunut myös mukaan. Kiinnostuin viime viikon visiitillä yhdestä käsilaukusta ja halusin keskustella siitä myyjän kanssa. Hän esitteli minulle tuotetta puhumalla Louis Vuitton -kieltä viljellen terminologiaa, jota myyjien tulee juuri tämän brändin kohdalla käyttää. Keskustelussa ei ollut mitään inhimillistä, vaan tuote-esittelyä tarkan konseptin mukaan. Henkilökunnan työroolit estävät asiakkaan asemaan asettumista, aitoa kontaktia. Liikkeen kassakone kilisee myös tällä tavoin vai olisiko jopa juuri sen takia.

Olen vakuuttunut siitä, että tämän brändin myyjät eivät myy. Heiltä käydään ostamassa.

Kiinnostavasta käsilaukusta jäi muutama yksityiskohta mieltä kaihertamaan, joten palasin hetken päästä takaisin myymälään. Ensimmäisenä ovella minulta kysyttiin, kenen myyjän kanssa olin hetki sitten asioinut. Miksi asiakkaan pitäisi muistaa, kuka häntä palveli. Koska asiakkaat ovat myyjiä varten.

Kirjoittajan mielestä luksuksen synonyymi on huippulaatu.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

2 vastausta aiheeseen “Kaupankäyntiä ihmisrobotin kanssa”

  1. Kävin kerran Louis Vuittonin Helsingin myymälässä. Olin niin huonosti pukeutunut, että minua ei palveltu ollenkaan. Olisin ostanut lompakon naisystävälleni. Annoin palautetta kirjallisesti, johon en koskaan saanut vastausta. Myymälässä on laiton ovi. Se avautuu vain sisäänpäin. Tilasin sitten Tukholmasta lompakon.

    Tykkää

    1. Tällainen kohtelu harmittaa. On ikävä tunne olla myyjille kuin ilmaa. Pukeutumisesta ei enää tänä päivänä voi päätellä kenenkään varallisuudesta mitään, joten olisikohan ollut niin, että myyjillä oli kiire muiden asiakkaiden kanssa. Kyllä heille kaikkien raha kelpaa, mutta jos palveltavana on asiakas, joka ostaa kassikaupalla tavaraa, tällainen henkilö varastaa niin sanotusti ilmatilan. Käypä uudelleen joku päivä. Louis Vuittonin lompakko olisi varmasti mieluinen lahja. Tuotteet ovat huippulaatua.

      Tykkää

Kommentit on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: