Mieluummin tuntemattomien kanssa kuin yksin

Golfissa liikunta tulee vahingossa.

Odotatko innolla kotiovella lenkkarit jalassa 12 kilometrin kävelylenkkiä ventovieraiden ihmisten kanssa? Epäilen. ”Katsotaan vielä yksi jakso Netflixistä” on todennäköisempää.

Näin käy kuitenkin golfkierroksella. Pahin innostukseni on jo laantunut, koska kehitys on tyssännyt. Välillä kuitenkin pelihimo iskee. Lähden mieluummin pelaamaan kierroksen ja kävelemään 12 kilometrin lenkin luonnossa tuntemattomien ihmisten kanssa kuin lenkkeilen yksin. Golffarit ovat 97 prosenttisesti erittäin mukavaa ja hyväkäytöksistä porukkaa.

Golf ei onneksi ole enää elitistinen laji, vaan kynnys pelaamiseen on matala. Laji on kuitenkin edelleen myös hyvin toimeentulevien suosiossa. Tämän voi päätellä esimerkiksi Golf Talman aina täynnä olevan parkkipaikan autoista.

Parasta huvia itselleni golfissa on nämä itselleni tuntemattomat ihmiset ja heidän kanssaan käydyt keskustelut nelisen tuntia kestävän kierroksen aikana. Ihailen paitsi monien taitavaa peliä, mutta erityisesti miesten tilannehuumoria. Se ei oikeastaan luonnistu kuin miehiltä.

Joskus putit uppoavat. Golf Talma kesäkuussa 2019.

Kiinnostavaa on seurata sivusta, miten seurueessa pelaavat miehet toimivat porukassa. He eivät yleensä kysele henkilökohtaisista asioista, leveile omilla ansioillaan ja asemallaan. Golf on hyvin demokraattinen laji. Kuin saunassa oleminen. Kaikki tietävät, että golf kyykyttää jokaista. Myös isoja kihoja.

Olen havainnut, että mitä isompi tappi yrityselämässä, sen rennompia he ovat golfkentällä ventovieraidenkin ihmisten kanssa. Heidän ei tarvitse päteä. Nämä herrat ovat myös usein ihailtavan kylmähermoisia. He ovat tottuneet pitämään tunteet kurissa ja sietämään kovia paineita.

Rennot keskustelut eri alojen ihmisten kanssa on minulle golfin suola. Olen kuullut pelikierroksilla mielenkiintoisia asioita ja oppinut muutakin kuin joskus osumaan palloon.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: