Onko elämää perusinsinööri Veijo Miettisen palstamuutoksen jälkeen?

Uudistunut perusinsinööri Veijo Miettinen -palsta Tekniikka & Talous -lehdessä 7.6.2019.

Tekniikka & Talous -lehden perusinsinööri Veijo Miettinen on insinöörialan legendaarinen nimimerkki. Lehdessä julkaistavan kolumnin taustalla olevia kirjoittajanimiä on arvailtu jo vuosikausia.

En ole koulutukseltani insinööri, mutta Veijo on myös minun suosikkini. Palstalle kirjoitetaan ajankohtaisista asioista yrityselämästä ja politiikasta kiinnostavalla tavalla. Kolumnin kirjoittajat ovat yhteiskunnan kaapin päällä. Vain asioita läheltä seuraavat voivat kirjoittaa perusinsinööri Miettisen kaltaisia huippupalstoja.

Perusinsinöörin DNA:han on kuulunut myös ikoninen kuvituskuva, jossa juppihenkinen mies tapittaa lukijaa silmiin hiukset mintissä ja kravatti suorassa. Nyt kolumnin visuaalisuus ja taittomalli on hajotettu atomeiksi, mikä on mielestäni virhe. Uusi Veijo on taitettu pystypalkin sijaan vaakapalstaan (ainakin 7.6. ilmestyneessä numerossa) ja brändiksi muodostuneesta palstakuvasta näkyy enää vain murto-osa. T&T:n kuuluisan nimimerkin identiteetti on kokenut kolauksen.

Ainoa oikea Veijo Miettinen, jonka kehystä T&T on aina hieman tuunannut palstan aiheen mukaan.

Tekniikka & Talous toimi aiemmin nimellä Insinööriuutiset. Lehden on tilannut muun muassa Tekniikan akateemiset TEK jäsenilleen. Osa lukee teknis-taloudellista lehteä vain perusinsinööri Veijo Miettisen takia. Veijo on myös tekniikan tohtori -ystävättäreni ja hänen diplomi-insinööriveljensä mielestä niin sanotusti huipputyyppi. Silloiselta TKK:lta 1980-luvulla vastavalmistuneet 24-vuotiaat diplomi-insinöörinaisetkin lukivat perusinsinööriä, joka oli monien mielestä lehden paras osa. Kaikki tiesivät Veijon.

Kun Tekniikka & Talous -lehti toimi vielä muutama vuosi sitten Ruoholahden Itämerenkadulla Helsingissä, Veijon olemus oli keskeinen osa toimitusta. Perusinsinöörin ikoninen kuva oli laitettu pilariin, lähelle päätoimittajien deskiä.

Insinööri Miettiseen on kajottu täysin turhaan. Veijon pukumiehen look oli cool. Ihan kaikkia vanhoja, mutta toimivia asioita ei tarvitse uudistaa.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: