Mainostoimistossa idealähteellä

Näkymä Salomaa-yhtiöihin kuuluvan Kaski Agencyn tuotantotiloista entisen konepajan ala-aulaan Helsingissä.

Mainosalan tekijät toimivat ihmisten ja yhteiskunnan pulssilla. Pitää olla viimeisimmät tiedot, muuten leipä loppuu nopeasti. Mainostoimistoissa ei kelailla menneitä ja katseet ovat tulevaisuudessa.

Vierailu mainostoimistossa virkistää, koska siellä harvoin maristaan tai urputetaan asioista. Ihailen luovia ihmisiä, koska heidän seurassaan kuulee aina jotain uutta. Mainostoimistoista ostetaan uniikkeja ideoita. Ne eivät voi olla uudelleen lämmitettyjä. Harvoin uudelleen lämmitys edes toimii.

Kaipaan itse toisinaan vanhan ajan Finnair, illaksi kotiin -tyyppistä näyttävää mediamainontaa, mutta sitä ei ole näköpiirissä. Suurta yleisöä viihdyttävä ja oivalluksia herättävä kuluttajamainonta on jäänyt excel-taulukkojohtamisen ja yritysten omien markkinointikanavien jalkoihin. Ani harva mainostaja-asiakas uskaltaa hyväksyä villejä ideoita. Varovaisuudesta on tullut hyve.

Luovuudesta puhutaan paljon ja siitä on kirjoitettu lukematon määrä opuksia. Mistä luovuus kumpuaa? Mistä hyvät ideat syntyvät? Kovalla työllä ja taitavien tekijöiden avulla tiimityönä. Mainostoimiston ainoa pääoma on ammattitaitoinen henkilökunta, josta löytyy kokemusta, näkemystä ja luutuneiden ajatusten ravistelijoita.

Yksityiskohta Kaski Agencyn Helsingin toimiston seinästä.

Salomaa-yhtiöt järjesti viime viikolla Kaski Agencyn, SEK:n ja Qurun tuparit. Yritysryppään Helsingin luovat yhtiöt muuttivat samaan osoitteeseen ja toimistot saivat kukin omat, uudet tuotantotilat John Stenbergin ranta 2:sta, Hakaniemestä.

Näkymä Kaski Agencystä. Ani harva on nähnyt Pitkänsillanrantaa tästä vinkkelistä.

Kaikilta pitää löytyä tarina. Kasken, SEK:n ja Qurun Helsingin toimistot sijaitsevat entisessä konepajassa. Alue oli aikoinaan hiilisaari ja puhtaasti teollisuusalue. Nyt historiallinen teollisuusrakennus toimii ideatehtaana yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

Vuoden viestintätoimistoksi valittu SEK viihtyi edellisessä toimistossa Helsingin Annankadulla 40 vuotta.

Tupareihin luovasti toteutettu kukka-asetelma.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

Yksi vastaus aiheeseen “Mainostoimistossa idealähteellä”

Kommentit on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: