Ihailen huippujohtajia ja heidän jättipalkkioitaan

Lompakoissa on tapahtunut evoluutio. Ne ovat kutistuneet pieneksi, ja pelkällä puhelimella pärjää.

Huippujohtajien palkat ovat äärimmäisen kiinnostava aihe. On hienoa, että liike-elämässä arvostetaan putiikin ykkösiä niin paljon, että heille ollaan valmiita maksamaan tuntuvia palkkoja ja muita etuja.

Talouselämä kertoo artikkelissaan vähittäiskaupan keskusliikkeiden johtajien jättipalkoista ja huimista eduista kuten muun muassa 65 000 euron kuukausieläkkeestä vuosikymmeniksi ja tilavista asunnoista arvoalueella. Tällainen juttu herättää tunteita, koska ihmiset ovat kiinnostuneita rahasta ja varakkaiden ihmisten elämästä. Moni ei sitä myönnä, mutta minä myönnän.

Haluaisin lukea enemmän taustoja huippujohtajista. Mistä heidät on niin sanotusti tehty. Mutta he pysyttelevät ymmärrettävästi taustalla varjellen itseään ja edustamaansa yritystä. He eivät halua tärvätä energiaansa julkisuuteen kuin vain sen verran mitä on pakko. Huippujohtajien tärkein ja arvokkain asia on aika, niin työelämässä kuin vapaa-ajalla.

En kadehdi näitä poikkeusyksilöitä. Päinvastoin, ihailen heitä. Menestyvän pörssiyhtiön kuten Keskon johdossa vaaditaan sellaista huippuosaamista, jota ani harva taitaa. Putiikin ykkösen on hallittava laajoja asiakokonaisuuksia, osattava suvereenisti numeroiden murskaaminen tuottavalla tavalla ja kestettävä äärimmäistä painetta. Jopa lähipiiri ymmärtää pääosin olla kadehtimatta heitä. Suurin osa tietää, että heidän omat taitonsa eivät ylettyisi lähellekään liike-elämän terävimpää kärkeä.

PS. Keskon johdon huippupalkat ja muut etuudet on hyväksynyt pörssiyhtiön hallitus, jossa päätöksiä nuijii myös K-ryhmän omat kauppiaat. Kauppiaat, jotka painavat töitä niska limassa kellon ympäri ja työllistävät hirvittävän määrän ihmisiä palvelualalle.

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: