Mysteerimiehistä ja -naisista

Leonardo DiCaprio ja Brad Pitt Cannesin elokuvajuhlilla toukokuussa 2019.

Cannesin elokuvajuhlat päättyivät lauantaina. Festivaali tihkuu glamouria. Kultainen palmu on yksi alan arvostetuimmista palkinnoista.

Harrastan elokuvia niiden tarjoaman eskapismin ja visuaalisuuden takia. Ne ovat myös loputon inspiraation lähde tyyliin ja filosofisiin pohdintoihin.

Odotan innolla kahta uutuutta: Quentin Tarantinon Once Upon a Time in Hollywood ja Pedro Almodovarin Gloria & Pain, josta Antonio ”Zorro” Banderas palkittiin Cannesissa parhaana miesnäyttelijänä.

Väkivallasta lähes taidetta tehnyt Tarantino ja hänen elokuvansa päätähdet saivat Cannesissa suuren huomion. Pääosaa esittäneet Leonardo Dicaprio, Brad Pitt ja Margot Robbie paistattelivat ohjaajan rinnalla salamavalojen räiskeessä ansaitusti.

DiCaprio ja Brad Pitt kuuluvat niihin tähtiin, jotka eivät ole läsnä sosiaalisessa mediassa. DiCaprio julkaisee kyllä kuvia ympäristöön liittyvistä asioista, mutta ei mitään henkilökohtaista. Pitt on ollut runsaasti esillä riitaisan avioeronsa merkeissä, mutta ei oma-aloitteisesti.

Oscar-ehdokas Margot Robbie julkaisee kuviaan, mutta hyvin maltillisesti. Hänen tileillään ei juurikaan näy kuvia Cannesista. Robbie pitää myös Once a Upon a Time in Hollywood -elokuvasta melko matalaa profiilia, mikä on kiinnostavaa.

Yhdysvaltalaisnäyttelijät DiCaprio, Pitt, Bradley Cooper ja Ryan Gosling eivät jaa henkilökohtaisia kuviaan. Silti miehet ovat Hollywoodin ykkösnimiä ja palkittuja näyttelijöitä. Onko niin, että osin juuri tämän takia. Näitä kiinnostavia elokuva-alan mysteerimiehiä on toki muitakin.

Naistähdistä monet julkaisevat kuvia itsestään jopa enemmän kuin tarpeeksi. Myös Cannesista, kuten muun muassa Oscar-palkittu näyttelijä Julianne Moore, 58. Hän tekeekin yhteistyötä elokuvafestivaalin sponsorin, sveitsiläisen luksuskellojen ja -korujen valmistajan Chopardin kanssa.

Oma suosikkini naisnäyttelijöistä on 28-vuotias Oscar-voittaja Jennifer Lawrence, joka on pitänyt taukoa näyttelemisestä. Tähti voi valita elokuvansa, ja on niin tehnytkin. Lawrence on aloittamassa lähiaikoina uudet kuvaukset. Hän ei ole mukana sosiaalisessa mediassa. Seuraisin kyllä Jenniferiä mielelläni, mutta matala profiili tekee hänestä entistäkin kiinnostavamman.

Toinen kiinnostava elokuva-alan mysteerinainen on lukuisia Oscar- ja Golden Globe -ehdokkuuksia saanut Amy Adams.

Tarinan opetus? Sitä ei ole, mutta DiCaprio, Pitt, Robbie, Cooper, Gosling, Lawrence ja Adams ovat oikeita tähtiä ja todellisia julkkiksia. Eivät sometähtiä, joka itsessään ei ole huono asia. Jos sillä saa itse ansaittua leipää pöytään ja vältettyä joutumasta velkakierteeseen näyttävien somekuvien takia.

#elokuva #cannes #some

Julkaissut piasinstinct

| Creative Director | Business | CX | Style | Art | Content Manager |

%d bloggaajaa tykkää tästä: